Kruvaziyer Turizmi'nin yeni gözdesi

Kruvaziyer Turizmi'nde kendi rekorunu kırarak 2013 yılında 18 kruvaziyer gemisi ağırlayan Sinop Limanı, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'de en çok uğradığı limanlar olan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olacak

KRUVAZİYER Turizmi'nde kendi rekorunu kırarak 2013 yılında 18 kruvaziyer gemisi ağırlayan Sinop Limanı, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'de en çok uğradığı limanlar olan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olacak. Yüksek standartlı gemilerle yapılan kruvaziyer turizminde 2013 yılında Sinop Limanı'na gelen gemi sayısı 18'e, yolcu sayısı 13 bine ulaştı. Sinop Limanı, Türkiye'nin kruvaziyer turizminde en işlek limanlardan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olarak kruvaziyer turizminin yeni gözdesi iddiasını taşıyor. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turizminde önemli bir yeri olan kruvaziyer turizminin Karadeniz'de de her geçen gün hızlı bir şekilde gelişme gösterdiğini belirtti. Kruvaziyer turizmi kapsamında 2001 yılından itibaren Sinop Limanı'nı ziyaret eden cruise gemisi sayısının 160 civarında olduğunu vurgulayan Tosun, "2013 yılında dünyanın önde gelen gemilerinin de içinde bulunduğu 18 cruise gemisi Sinop Limanı'na gelerek son 13 yılın Sinop rekorunu kırdı. Son yıllarda Sinop'a gelen cruise gemilerinin sayısal artışlarından ekonomik kriz izlerinin ağır ağır azaldığı görülüyor. Dünya turizminin hizmetinde olan binlerce kişilik cruise gemileri, tasarruflu birer turizm konumunda" diye konuştu. "Kruvaziyer turizmi için yapılması gerekenler var" Sinop'un kruvaziyer turizmi için tamamlaması gereken eksikleri bulunduğunu ifade eden Tosun, şunları kaydetti: "Sinop öz kaynak bakımından çok zengin bir il değil. Kent içerisinde turistlere hitap edecek yazılı yön levhalarını yapamadık. Kentin haritasını gösteren tablolar hazırlayamadık. Kent içerisinde özellikle tuvaletlerimiz istenilen düzeyde değil. Çay bahçelerinde turistlere istedikleri içecekleri sunamadık. Devlet turizmin sahibi değildir. Dolayısıyla bu işi devlet yapamaz. Devlet ancak destekler. KOSGEB, KUZKA, bakanlık kredilerinin yanı sıra birçok imkan ve destek var ama yapacak sektör yok ortada. Başka iller bunu nasıl yapıyor, biz de gidip bir bakalım şeklinde bir talep de yok. Cruise gemilerinin sayısı artmaya başladıkça rekabet de artacak. Bu faktörlerin getireceği avantajlar bu rekabet unsurlarını da mecburen zorlayacaktır." 

05 Mar 2014 - 11:26 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber