‘Korkmanıza gerek yok’

RUSYA Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun, Rus turistler açısından tehlike arz etmediğini açıkladı.

ATOR Müdürü Maya Lomidze, "Türkiye’de vatandaşlarımızın güvenliğini hiçbir şey tehdit etmiyor" dedi. Özellikle Suruç'ta yaşanan olaylardan sonra ülke imajının ciddi bir şekilde zarar görmesiyle turizmcileri endişe sarmıştı. Antalya bölgesinin vazgeçilmezi olan Rus vatandaşların ise bu olaylardan etkilenip, tatillerinde erteleme veya iptal bekleniyordu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ATOR Müdürü Maya Lomidze, Türkiye’de turistlerin güvenlik tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Rus turistlerin bu konuda rahat olmasını isteyen Lomidze, "Türkiye’de son günlerde yaşanan askeri operasyon ve terör saldırıları, tatil yapan Rus turistlerin güvenliği etkilemiyor" dedi. ATOR Müdürü, "Şu anda turistlerimizle ilgili hiç bir geri adım atmamak lazım. Türkiye’de güvenlik tehlikesi ile ilgili Rus mercileri değerlendirerek karar verebilir. Onlardan da şu anda herhangi bir açıklama yok. Kısacası Türkiye’de vatandaşlarımızın güvenliğini hiç bir şey tehdit etmiyor" dedi. Türkiye’nin Rus turistlerin sevdiği tatil ülkesi olmaya devam ettiğini vurgulayan Lomidze, "Türkiye yaklaşık 10 yıldır Rus turistleri için en popüler tatil yerlerinden biri. Her gün on binlerce vatandaşımız orada tatil yapıyor. Yılda ise yaklaşık 3 milyon Rus turist, Türkiye’ye tatile gidiyor" şeklinde konuştu.

26 Tem 2015 - 22:50 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber