KONTİD sezonu açtı

KONTİD’in düzenlediği ‘Sezona merhaba’ kokteylinde konuşan Kaymakam Özdemir, “Turistin, birilerinin ‘My friend’ diyerek koluna girip bir şeyler satmasına ihtiyacı yok” dedi

KONTİD sezonu açtı
KONTİD sezonu açtı
Haber albümü için resme tıklayın

KONTİD sezonu açtı

KONAKLI Turistik İşletmeciler Derneği’nin (KONTİD) düzenlediği ‘Sezona merhaba’ kokteyli Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi’nde yapıldı. Otel ve acenta temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği kokteyle, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da katıldı.

‘KALİTE ÇITASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’

Yoğun ilgiden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren ev sahibi KONTİD Başkanı Ali Orkan, kokteyl açılış konuşmasında dernek olarak her zaman kalite çıtasını yüksek tutmak için çaba gösterdiklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Sonra söz alan Alanya Belediye Başkanı Yücel ise tüm turizmcilerle ortak hareket ederek başarıya ulaşacaklarını söyledi.

‘ÇOCUKSU HEYECANI KAYBETMEYELİM’

Son olarak söz alan Kaymakam Özdemir de şunları söyledi: ‘Yeni bir sezona merhaba’ demenin heyecanı hepimizde bulunuyor. Bu çocuksu heyecanı kesinlikle kaybetmeyelim. Çünkü heyecan kaybedildiği zaman kalite ve profesyonellik düşüyor, detaylar kayboluyor, ana hatlar içerisinde boğulup kalıyoruz.

‘UYUM İÇERİSİNDE OLALIM’

Yasakçı gibi duran çalışmaların tamamı Alanya’mızın uzun yıllar elde ettiği tecrübe sonucudur. Sektörü ve piyasayı ayakta tutabilmek içindir, arızalardan arınmış bir şekilde yola devam edilebilmesi için getirilmiş kısıtlamalardır. Bunu sizler de benim kadar iyi biliyorsunuz. Benim turizmcilerden ricam, talep edeceğimiz konularda hoşunuza gitmese de, zaman zaman canınız acısa da, lütfen saygılı, tutarlı ve uyum içerisinde olalım. Bu uygulamanın tamamı pazarımızı beslemek için. Ben, köy çocuğuyum, inek çobanlığı yaptım. İneğe ot vermezseniz su sağamazsınız. Pazarımızı besleyelim. Herkes kendi ineğinden süt sağabilmek için çırpınıyor ama birileri de o ineğin önüne bir tutam ot koysun istiyorum. İnanın bütün çırpınışım bunun için.  Pazarımızı beslemezsek ondan alacağımız süt bir süre sonra azalacak ve kaybolup gidecektir.

‘ALANYA TÜRKİYE’NİN TURİZM MERKEZİDİR’

Alanya’ya ilk geldiğim zamanlarda ‘Turist başına bin dolar gelirimiz oluyordu şimdi 750 dolara düştü” gibilerinden konuşmalar yapılıyordu. Şimdiki seviyeyi bilmiyorum ama düşerek ilerlediğimizin sizler de farkındasınızdır. Bunu bir kalite yarışıyla aşabiliriz. ‘Her şey dahil’ sisteminin baskısını kalite kavramıyla ortadan kaldırabilirsek, pazarı biraz renklendirerek, biraz çeşitlendirerek, biraz güçlendirerek başarıya ulaşırız. Bunun faydası yine sizlere, bizlere ve turizme olacaktır. Ben bunu her vesileyle, her mecliste gururla ifade ediyorum ki Alanya Türkiye’nin turizm merkezidir.

‘KALİTEMİZİ YAVAŞ YAVAŞ YÜKSELTELİM’

Ülkemizde tek başına 4 milyon turist ağırlayan başka bir yer yok. Tek başına 3 buçuk-4 milyar dolar gibi bir katma değeri milli gelire ekleyen başka bir yer yok. Dolayısıyla biz bu sektörün bir numarasıyız. Dünyada, ‘Alanya ucuz turizm merkezidir’ algısı var. Biz ucuz kalmaya devam edelim fakat kalitemizi de yavaş yavaş yükseltelim ki gelecek turistin sayısını da kazandıracağı paranın miktarını da arttıralım.

‘TURİSTİ GÖRMEZDEN GELELİM’

Belki biraz ironik olacak ama turiste kimse iyi davranmasın. Fakat özellikle rica ediyorum kimse kötü de davranmasın. Turistin, birilerinin ‘Hello’ demesine ihtiyacı yok. Turistin, birilerinin ‘My friend’ deyip koluna girerek bir şeyler satmasına ihtiyacı yok. Sadece turisti görmezden gelelim. Bu çok zor bir şey değil. Turist gelsin, kendi evinde, kendi sokağında geziniyor gibi dolaşsın, alışverişini yapsın. Turistin rahatsız edilmeden tatilini yapması Alanya tanıtımı için başlı başına yeterli olacaktır.

17 Nis 2014 - 16:20 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber