Uludağ 4 mevsim turist çekecek

Türkiye'nin en büyük ve önde gelen kış ve doğa sporları merkezlerinden olan Uludağ'ın yalnız kışın değil, yaz aylarında da turizme katkı sağlaması için başlatılan alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'nin önemli turizm değerlerinden olan ancak, sadece kışın faydalanılabilen Uludağ'ın yılın 12 ayı değerlendirilmesi için dört koldan çalışılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında oteller bölgesinde bu yazın başında başlatılan alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yaza yetiştirilmesi hedefleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, manastırından kayak merkezlerine pek çok özelliği, güzelliği ve birikimi olan Uludağ'ın 12 ay aktif olması için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda başladıkları alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altepe, ''Bunun yanı sıra su, kanalizasyon, yağmur suyu, depolar ve arıtma alanlarında önemli çalışmalar başlattık. Yağmur suyu ve şebeke döşemeleri bu yaz tamamlanmış ve ilk defa bu yönde bir düzene kavuşmuş olacak. Diğer çalışmalarımız ise devam edecek'' dedi. Altepe, alt yapı çalışmalarının yanı sıra, değişik noktalarda da faaliyetlerin devam ettiğini anlatarak, ''Seyir terasları yapıyoruz. Bunun yanında günü birlik tesisler, spor tesisleri, oto parklar, yeni kayak alanları, planları onaylandıkça belediyemiz tarafından hizmete sunulacak. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bitince Uludağ hem yaz, hem kış hizmet veren bir merkez olacak. Şu anda kullanıldığı gibi sadece kış sporları merkezi olmayacak'' diye konuştu. 

TELEFERİK YENİLEME ÇALIŞMALARI

Uludağ'a ulaşımda 50 yıldır kullanılan teleferiğin yenilenmesi çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Altepe, ''İnşallah bir ay içerisinde mevcut teleferik sökülerek yerine yeni sistem teleferik kurulmaya başlanacak. Hedefimiz önümüzdeki yaza bunu yetiştirmek ve ulaşımda kapasiteyi 12 kat arttırmak. Ziyaretçiler Bursa'dan bindikleri teleferikle kayak pistlerine 22 dakikada ulaşmış olacaklar'' ifadelerini kullandı.

#

16 May 2013 - 00:32 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber