Konyalılar Aladağ'da kayacak

Konya'nın Derbent ilçesindeki 2 bin 385 rakımlı Aladağ'ın kayak merkezi olması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, haziran ayına kadar zirvesinden kar eksik olmayan Aladağ'ı kayak merkezine dönüştürmek için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini söyledi. Konya'nın bir kayak merkezine kavuşmasını önemsediklerini dile getiren Acar, Aladağ'ın bu potansiyele sahip olduğunu, burasının kayak merkezi olması için bir fizibilite raporu hazırlamaya başlandıklarını belirterek, ''Bursa'nın Uludağ'ı varsa, Konya'nın da Aladağ'ı var'' dedi. Birçok kurumdan da destek alarak önemli hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Acar, ''İnşallah, bölgemiz yakın gelecekte Derbent, Konya ve Türkiye için önemli bir kış spor merkezi haline dönüşecek. Yine geniş ormanlarıyla buranın yaz aylarında da bir çekim merkezi olacağını düşünüyoruz'' ifadesini kullandı. Acar, Aladağ'ın kayak merkezi olması için girişimcilere davette bulunarak, şunları kaydetti: ''Yatırımcılar için hâlihazırda fizibilite raporu hazırlıyoruz. Girişimcileri ilçemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yakın zamanda Konya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ve basın mensuplarımıza yönelik bir gezi planlıyoruz. Bu gezide milli bir kayakçımıza kayak gösterisi yaptırarak buradaki potansiyeli de gözler önüne sermek istiyoruz.''

#

16 May 2013 - 00:47 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber