Kış turizmi fuarla 'Merhaba' dedi

Kış turizminin önemli fuarları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl 55 bin ziyaretçi ağırlayan 'Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı' kapılarını açtı

KIŞ turizminin önemli fuarları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl 55 bin ziyaretçi ağırlayan 'Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı' kapılarını açtı.

Kış turizminin önemli fuarları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl 55 bin ziyaretçi ağırlayan 'Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı' kapılarını açtı. Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen fuar, 20 Eylül'e kadar seyahat tutkunları ve turizmcilerin buluşma noktası olacak. Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı 76 ülkeden bin 300 civarında firmayı ağırlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Rusya'ya yönelik tanıtım hamleleri kapsamında Türkiye'nin çok yönlü turizm potansiyelini Ruslarla buluşturan fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan başkanlığındaki Türk heyeti, yabancı tur operatörleri, acenta ve ülkelerin üst düzey yetkilileriyle kış sezonuna ilişkin görüşmeler yapıyor.

Türk heyetinde; TUROFED Başkanı Osman AYIK, TYD Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan BEKTAŞ ile Cüneyt BALTAOĞLU, RBK Firmasından Ruhittin KADER ve diğer turizm sektörü temsilcileri yer alıyor.

TÜRK STANDI İLGİ ODAĞI 

Türkiye'nin yedinci kez temsil edildiği Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının standı bu yıl da Rus turizmcilerin ilgi odağı oldu. 350 metrekarelik alana kurulan Türk standı, yaz turizminin yanı sıra kış turizmi ve kültür turizmi potansiyelini de ön plana çıkaracak şekilde tasarlandı. İstanbul, Antalya ve Kapadokya'dan fuara katılan otel, acente ve turizm birliklerinin yer aldığı fuarda Serka ve Kudaka kalkınma ajansları da kış turizmine yönelik tanıtım çalışmaları yapıyor.

RUSLARIN TERCİHİ ANTALYA, MUĞLA VE İSTANBUL 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, tur operatörleriyle yaptığı görüşmelerde Rusya Federasyonu'nun, Türkiye'nin ana hedef pazarlarından biri olduğuna dikkati çekti. Rusya'nın özellikle son dönemde ilk pazar olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Müsteşar Özaslan, Rusya'nın 2012 yılında 3 milyon 600 bin ziyaretçi sayısıyla ülkemize en çok turist gönderen ikinci ülke olduğunu hatırlattı.

Rus turistlerin özellikle Ağustos ayında Antalya, Muğla ve İstanbul'u tercih ettiğine vurgu yapan Özaslan, görüşmelerinde şu bilgileri aktardı: "2013 yılının ilk 8 ayında Rusya, 2 milyon 452 bin 697 kişi ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artışla toplam ziyaretçilerin yüzde 31,07'sini oluşturarak Antalya'ya en çok turist gönderen ülke oldu. Son üç yıllık dönemde İstanbul'a en çok turist gönderen ülkeler arasında ikinci sırada yer alan Rusya Federasyonu'ndan gelen ziyaretçi sayısı, ilk sekiz ayda yüzde 9,3 oranında artarak 381 bin 554 kişiye ulaştı. Muğla'ya 2012 yılı sonu itibariyle en çok turist gönderen dördüncü ülke olan Rusya'nın, 2013 yılının Ocak-Ağustos döneminde bölgeye gönderdiği turist sayısı 176 bin kişiye ulaşarak yüzde 11,7 oranında artış gösterdi. Türkiye'nin turizm geliri ise 2013 yılının ilk yedi aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 oranında artış göstererek 15 milyar 47 milyon dolar şeklinde gerçekleşti ." 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı'nda ayrıca Tataristan Gençlik, Turizm ve Spor Bakanı Rafis Burganov ile de bir araya geldi.

Özaslan, Tataristan Bakanı ile yaptığı görüşmede turizmde eğitim ve tanıtım, Tataristan'dan Türkiye'ye daha fazla turist çekilmesi gibi konularda karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

18 Eyl 2013 - 15:40 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber