Kazaklar Alanya'yı keşfediyor

Turizmci Mehmet Dahaoğlu "Charter seferlere izin verilmemesi nedeniyle Kazakistan pazarında acentaların alanları daralıyor" dedi

ALANYA

Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, 15’incisi düzenlenen Kazakistan Turizm Fuarı’ndan (KITF) bilgiler verdi. Dahaoğlu, Almata’da düzenlenen fuarla ilgili izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

'GİRİŞİN YÜZDE 85'İ PAKET TUR'

ALTAV, geçtiğimiz yıl ve bu yıl fuarda görev alıyor. Bakanlığın 212 metrekare standında Alanya, 16 katılımcıdan biri. Turizm müşavirimiz Alanya’yı çok seviyor ve daha çok tanıtılması gerektiğini söylüyor. Çalışmaları, fuarlar, reklam ve basın etkinlikleriyle değerlendirdiğini belirtiyor. Türkiye’ye geçen sene 438 bin kişi gelmiş ve bunun yüzde 70’i paket tur yolcusu olmuş. Tercihlerin başında Antalya ve Belek bölgesi geliyor. Özellikle yüksek gelir düzeyi olanlar bu bölgeleri tercih ediyor. Alanya, Kazaklar tarafından yeni keşfedilmeye başlayan bir destinasyon. Kazakistan’ın toplam nüfusu ise 17 milyon civarında.

'İFLASLA BİRLİKTE YENİ DÖNEM'

2015’te yüzde 10 artış ile 500 bin tatilcinin Türkiye’de konaklaması hedefleniyor. Bölgenin belli başlı büyük tur operatörlerinden Tez Tour geçen sene 30 bin civarında yolcu getirmiş. Hemen ardından yine aynı sayılarla Travelsystem ve Trek Travel geliyor. Bölgenin en büyüğü olan Gülnar Tour’un geçen sene batmasıyla pazarda daralma yaşanmış. Fakat akabinde pazara Anex ve Pegas firmalarının girmesi yeni bir dönem başlattığından otelcileri sevindiriyor.

'İZDİHAM YAŞANDI'

Fuar alanını geçen sene 5 bin kişi ziyaret etmiş ve bu sene diğer şehirlerden gelen ziyaretçi sayısının artmasıyla 7 bin rakamına ulaşılacağı öngörülüyor. Özellikle ilk günde yaşanan izdiham akşam saatlerine kadar sürdü. Ayrıca sadece promosyon ürünlerini değil katalog ve broşürleri bilinçli şekilde inceleyip alan ziyaretçi profili dikkat çekiyor.

'TÜRKİYE’Yİ DUBAİ TAKİP EDİYOR'

26 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve insanlar biraz tedirgin. Burada büyük bir devalüasyon olmamış fakat seçim sonrası beklenti içerisindeler. Bu arada Almaty Başkonsolosu Suphi Atan ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, stantları tek tek dolaşarak katılımcılarla sohbet ettiler. Türkiye buradaki insanlar için önemli bir ülke ve bu anlamda tatil yeri olarak 1’inci sırada geliyor. Türkiye’yi hemen ardından Dubai izliyor.

'EMLAK FUARI DA YAPILIYOR' 

Ayrıca yine bu fuarla aynı tarihlerde emlak fuarı da yapılıyor ve Türkiye’den 20 kadar firma boy gösteriyor. Kazakistan’dan son zamanlarda ev yatırımı için gelenlerin sayısı artıyor. Alanya’dan sadece Azura Deluxe ve Adenya otelleri kendi stantlarında tanıtım yapıyorlar. Utopia World, MC Hotels ve Lonicera Otel çalıştıkları tur operatörlerinin çatısı altında tanıtım yapıyor.

'UÇUŞ İZİNLERİ VERİLMİYOR'

Pazara geçen sene temmuz ayında giren Pegas Touristik’in Genel Müdürü Nurettin Aytemur, sadece bir ay yolcu getirebildiklerini ve o sürede 12 bin kişi taşıdıklarını, uçuş izinlerinin verilmemesinden dolayı bu sayıyı yükseltemediklerini üzülerek ifade etti. Türk Hava Yolları, Air Astana, Pegasus ve Atlasjet buraya uçan tarifeli şirketler. Buranın en büyük sorunu charter seferlere müsaade edilmemesi ve bu nedenle acentaların alanlarının oldukça daralması.

24 Nis 2015 - 10:59 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber