İşte Ağustos'ta en çok eleman arayan sektör

Yenibiris.com ağustos ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren sektör Turizm-Otelcilik ile hemen ardından gelen Perakendecilik olurken, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan Eğitim sektörü üçüncü sıraya yükseldi

İŞ ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, ağustos ayını kapsayan istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre ağustos ayında en çok eleman arayan sektörlerde çok az bir farkla Perakendecilik-Toptancılık sektörünü geçen Turizm-Otelcilik ilk sırada yer aldı. Yeni açılan kurumlar, özel okulların hızla şubelerini artırması ve koleje dönüşen dershanelerle birlikte sektördeki eleman ihtiyacı en üst seviyeye çıkaran Eğitim sektörünün üçüncü sıraya yerleştiği listenin dördüncü sırasında ise Yapı-İnşaat yer aldı. Satış Temsilcisi bu ayın da birincisi
Geçtiğimiz ay olduğu gibi ağustos ayında da hemen bütün sektörlerin ortak aradığı pozisyon Satış Temsilcisi oldu. Satış Temsilciliği pozisyonunu, Mağaza Satış Danışmanı takip etti. Üçüncü sırada ise temmuz ayında listenin ikinci sırasında olan Muhasebe Elemanı pozisyonu yer aldı. Eğitim sektörü içinde en çok aranan İngilizce Öğretmeni pozisyonu da altıncı sıradan listeye girdi. Temmuz ayında listede bulunmayan İnsan Kaynakları Uzmanı da yine bu ay listede yer aldı.
En popüler sektör yine Bankacılık-Finans
En çok başvuru alan sektör sıralamasına baktığımızda temmuz ayındaki ilk altı sektörün ağustos ayında da değişmediği görülüyor. İş arayanların ağustos ayında en çok başvuru yaptığı sektör, son beş ayda olduğu gibi yine Bankacılık-Finans oldu. İkinci sırada Eğitim, üçüncü sırada Perakendecilik-Toptancılık, dördüncü sırada Hizmet ve beşinci sırada Turizm-Otelcilik sektörü yer aldı.
En fazla başvuru satış temsilciliğine
Ağustos ayı raporunun en çok başvuru alan pozisyonlar listesinin ilk üç sırası değişmedi. İş arayanlar temmuz ayında olduğu gibi sırasıyla en çok Satış Temsilciliği, Muhasebe Elemanı ve Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi ilanlarına başvuru yaptı. Dördüncü sırada ise temmuz ayında listede yer almayan Mağaza Satış Temsilcisi yer aldı. Ağustos ayında listeye yeni giren diğer pozisyonlar Garson, Makina Mühendisi ve İnşaat Mühendisi oldu. İstanbul yine birinci
Yenibiris.com verilerine göre ağustos ayında hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan iller sıralamasında ilk sırada İstanbul yer aldı. Rapora göre en çok ilan yayınlanan iller sıralamasında İstanbul'u Ankara ve Antalya izlerken, en çok başvuru alan illerde ise Ankara ve İzmir takip etti.
Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek ağustos ayı istihdam verileriyle ilgili olarak, "Son aylarda en çok eleman aranan sektörler listesinde sıralama fazla değişmiyor. Tabii yeni eğitim yılının başlamasına az bir süre kala eğitim sektöründe hareketliliğin büyük ölçüde tamamlanan öğretmen kadrosu dışındaki pozisyonlarda devam ettiğini görüyoruz. Tatil sezonunun sonuna gelen Turizm sektöründe ise şehir otelciliği açısından eleman ihtiyacı sürüyor" değerlendirmesini yaptı. 
(turizmdebusabah)

08 Eyl 2014 - 18:11 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber