İslami turizmde ikinci sıradayız

İSLAMİ turizm pazarı yüzde 4.8 büyüme kaydederken Türkiye 2011'de Malezya'nın ardından Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği 2'inci ülke oldu.

Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı araştırmasına göre, Türkiye 2011 yılında Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler listesinde Malezya'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği 2'inci ülke olan Türkiye son yıllarda Arap turist sayısındaki artışla dikkatleri çekiyor. Araştırmada Türkiye'nin ardından sırasıyla, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Rusya, Çin, Fransa, Tayland ve İtalya, Müslüman turistlerce en çok tercih edilen ülkeler oldu. DinarStandard.com'da yer alan bilgilerde İslami turizm pazarı geçen yıl yüzde 4.8 büyüyerek 126.1 milyar dolara ulaştı. Müslüman turizm pazarı, Alman turistlerin yıllık yurtdışı harcamasından daha büyük, Çinli turistlerin yıllık harcamasının ise iki katına denk düşüyor.

#

13 Ağu 2012 - 01:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber