İngilizlerin gözdesi Alanya

Alanya yazlık konutların en yoğun olarak göze çarptığı bölgeler arasında bulunuyor

 HÜRRİYET gazetesinde yayınlanan haber şu şekilde: Ekonomisi turizm ve tarıma dayalı Antalya’da ikincil konutlar, Ege ve Marmara bölgelerindeki gelişimin gerisinde kalarak, Antalya’nın belli bölgelerinde gelişim gösteriyor. Son yıllarda yabancılara satışlarla gündemde olan Antalya’da, şehrin batı tarafında Kaş-Kalkan bölgesi, şehrin doğusunda ise Alanya-Manavgat-Belek bölgesi yazlık konutların en yoğun olarak göze çarptığı bölgeler arasında yerini alıyor. Antalya’daki gayrimenkul piyasasını değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yılın 300 gününü güneşli geçiren ve yıllık sıcaklık ortalaması 18 derece olan Antalya’ya ilginin her geçen yıl arttığını ifade etti. Maya, bölgede ikincil konut tiplerinde Kaş-Kalkan bölgesinde tripleks, dubleks tipi ve inşaat kalitesi yüksek yapıların ilgi gördüğünü belirterek, “Belek bölgesinde son yıllarda golf turizmcilerine yönelik inşa edilen villa tipi siteler, Manavgat-Alanya bölgesinde ise ağırlıklı olarak 15-20 yıl önce inşa edilmiş yerli yatırımcıların rağbet gösterdiği yazlık siteler yer alıyor” dedi.

‘İNGİLİZLERDEN TALEP GÖRÜYOR’

Bölge geneline bakıldığında, yapının inşaat kalitesi, denize olan konumu, manzarası ve kullanım alanına göre fiyatların değişim gösterdiğini belirten Maya, şunları söyledi: “Kaş-Kalkan bölgesine özellikle İngiliz vatandaşlarının ilgi göstermesiyle birlikte piyasanın sterlin para birimi üzerinden oluştuğu biliniyor. Kaş-Kalkan bölgesinde villa tipi konutların metrekare fiyatları 2 bin-6 bin lira aralığında değişiyor. Belek bölgesinde ise bu rakam bin-3 bin lira aralığında değişebiliyor. Manavgat bölgesinde ise 15-20 yıl önce inşa edilmiş yerli yatırımcılar tarafından kullanılan yazlık sitelerde birim metrekare satış fiyatları 900 ile 2 bin lira aralığında değişebiliyor. Manavgat-Alanya bölgesinde ise yazlık tipi konutlarda satış fiyatları bin-2 bin 500 lira aralığında değişiyor.” ‘

TURİZM GELİŞECEK’

İkincil konut inşaatına uygun arsaların yatırım amaçlı olarak alınmasının uzun vadede getirisinin daha yüksek olacağını ifade eden Maya, “Önümüzdeki yıllarda da coğrafi konumu ve iklim koşulları nedeniyle Antalya’nın turizmde gelişimine devam edeceğini, ikincil konut yatırımlarının ise daha az tercih edileceğini öngörebiliriz” dedi.

EŞYALI KONUT TERCİH EDİLİYOR

Projelerin genel özelliklerine değinen Maya, “Golf turizmine yönelik yapılan sitelerde, güvenlik, açık yüzme havuzu, sosyal tesis imkânları gibi konseptler bulunuyor. Yabancılara yönelik konutlarda ise eşyalı olarak satışın yaygın olarak yapıldığı gözlemleniyor” dedi.

‘YABANCILAR UZUN KONAKLIYOR’

Konut tiplerini incelediğimizde Kaş-Kalkan bölgesinde villaların kullanım alanlarının 150-350 metrekare, Manavgat-Belek-Alanya bölgesinde ise 70-200 metrekare arasında değişen yapılardan oluştuğunu dile getiren Maya, “Genel olarak bölge, hem yabancı uyruklu hem de yerli yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Bölge geneline baktığımızda, yabancı mülkiyetindeki yapılarda yaşamın daha uzun olduğunu, yerli yatırımcılar mülkiyetindeki konutlarda ise yaz dönemlerinde ikametgâh edilerek yaşamın daha kısa sürdüğünü görüyoruz” diye konuştu.

15 Ağu 2013 - 00:14 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber