'İmaj sorunu tanıtımla aşılmaz'

Bakan Avcı, İzmir'de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Avcı, "Türkiye'nin Avrupa'da yaşadığı imaj sorunu sadece tanıtımla aşılamaz. Çünkü bu imaj kaybının oluşmasında pek çok başka faktör de rol oynuyor" dedi

ERKEN rezervasyon dönemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörel örgütlerin katıldığı bir toplantıyla Travel Turkey İzmir Fuarı'nda resmen başlatıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, uçaklara verilen yakıt desteğinin kruvaziyer gemilerine de verilmesi gerektiğini ifade etti. Ulusoy, konuşmasında şu noktaların altını çizdi: ''Öncelikle, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın hem Travel Turkey Fuarı'na, hem de erken rezervasyon kampanyası ve Gastronomi Kongresi'ne katılmasının bizim için son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum.
'İÇ TURİZMİ ES GEÇMEYİN'
Geçmişte dövize çok ihtiyacımız olduğu için turizmde yabancı misafire öncelik verdik. Ancak erken rezervasyon artık iç turizmde de önemli bir rol oynuyor. Şimdi artık 5.5 milyon insan erken rezervasyonla tatilini satın alır duruma geldi. Seyahat artık bir lüks değil. Erken kalkan az öder, çok yol alır. İnsanlarımızın toplu seyahat etmeye ve sigortalı tatile gereken önemi vermesi gerekiyor. Hedefimiz 35 milyon insanımıza Türkiye'yi tanıtmak. Artık, Bakanlığın yürüttüğü kazılar ve yeni açılan ören yerleri de ürün kapısı olmuştur. 35 milyon ziyaretçiyi gezdirdiğimizde, 30 milyona yakın da müze ziyareti sayısına ulaşacağız."
‘YAKIT DESTEĞİ GEMİLERE DE VERİLMELİ’
Bakan Avcı’ya bir çağrıda bulunan Başaran Ulusoy, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uçaklara verdiği desteği gemilere de vermesi gerekiyor. 200 kişilik uçağa 6 bin Dolar verilebiliyorsa, 2 bin 500 kişilik gemilere de aynı yardımın yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ardından söz alan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, erken rezervasyon eğiliminin Türkiye’de bir hayli arttığını söyleyerek konuşmasına başladı. "Türkiye'de en büyük sorun izin tarihlerini sabitleyebilmekti. Bunlar da zaman içinde aşıldı ve düzgün bir şekilde işliyor" diyen Bayındır, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Fiyatlar elbette son dakikada otelin resepsiyonuna gidip 'Oda var mı?' dersen başka, iki ay önce alırsan fiyat başka olur. Böyle olunca insanlarda bir tatil alışkanlığı oluşmaya başladı. Şimdi öyle bir duruma geldi ki, acenteler bakanlık ilan etmeden erken rezervasyona başlıyor. Bunu da telafi etmek gerektiğini düşünüyorum."
NABİ AVCI: "TÜM ÖNERİLERİ NOT ALDIK"
Erken rezervasyon tanıtımında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, 9 yıldır devam eden erken rezervasyon kampanyasının bu yıl 12 Aralık itibarıyla başlayacağını ifade etti. Bakan Avcı, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi: "Yerinizi şimdiden ayırtın' sloganıyla başlayan kampanya 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Tatilciler bu dönem içinde indirimli tatiller, indirimli uçak biletleri, bankalardan tatil kredileri ve sigortalı tatiller alma şansı bulacak.
'ULUSOY'UN ÖNERİLERİ ÖNEMLİ'
Tatil sigortası olan tatilciler, hiçbir neden belirtmeden 72 saat kalana kadar rezervasyonlarını iptal edebilecek. Bu aslında bizim gibi son dakikaya alışık toplumlara yeni bir alışkanlık da getiriyor. Erken rezervasyon kampanyasının iç turizme canlılık getirmesini hedefliyoruz. Kürsüden dile getirilen konuları da not aldık. Ulusoy'un önerileri bize de değerlendirilebilir gibi geliyor. Türkiye'nin Avrupa'da yaşadığı imaj sorunu sadece tanıtımla aşılamaz. Çünkü bu imaj kaybının oluşmasında pek çok başka faktör de rol oynuyor. Bakanlık ve sektör örgütleri olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımız var."

09 Ara 2016 - 20:18 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber