İlk kafile Alanya'ya geldi

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) imzaladığı protokolle ayda 101 liraya tatil imkanı elde eden emeklilerin ilk kafilesi Alanya'ya geldi

TÜED'İN özel bir havayolu şirketi ve turizm firması ile imzaladığı protokolle uygun fiyatlarla tatil imkanına kavuşan 20 emekli, Gazipaşa Alanya Havalimanı (GZP) üzerinden Alanya'ya geldiler. Emekliler, GZP'de dernek genel başkanı Kazım Ergün ve turizm acentesi sahibi Çiğdem Taşar tarafından karşılandılar. TÜED Genel Başkanı Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan protokol ile Türkiye'deki emeklileri ülkenin güzel köşelerinde uygun şartlarda tatil yaptırmaya çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları anlaşma ile emeklileri havalimanından alıp, transferini yapıp anlaştıkları otele götürdüklerini belirten Ergün, "Uygun şartlarda, taksitlerle tatilin ödemesinin yapılması imkanı ortaya çıktı" dedi.
AYDA 101 LİRAYA EMEKLİYE TATİL
Proje koordinatörlerinden turizm acentesi sahibi Çiğdem Taşar da TÜED ile emekli olan vatandaşlara tatil imkanı sağlamak için projeyi hazırladıklarını bildirdi. Taşar, 555 liraya mal olan tatil paketinde uçak bileti, otel ve transferin de olduğunu anlatarak, "Emeklilerimiz sürekli doktor kontrolünde olacaklar. Kalp rahatsızlığı veya tansiyon rahatsızlığı olan misafirlerimiz mutlaka kontrol altında olacaklar" diye konuştu. Türkiye'deki 11 milyon 800 bin emekliden yüzde 20'sinin ömrü boyunca bulunduğu il ve ilçe dışına çıkmadığını, yüzde 70'inin ise ömrü boyunca hiç tatile çıkmadığını savunan Taşar, bu kişilere uygun fiyatlarla, uygun tatil fırsatları sağladıklarını ifade etti.
"2017 yılı boyunca 960 bin üyesi bulunan TÜED'in 100 bin emeklisini tatile getirmeyi hedefliyoruz" diyen Taşar, 4 gece 5 gün olan paketin toplam bedelinin 555 lira olduğunu ve 5 taksitle ödeme yapılabildiğini kaydetti.

28 Mar 2017 - 23:23 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber