'Her 15 Alman 1 istihdam sağladı'

Alman Turizm Ekonomisi Federal Birliği Başkanı Dr. Michael Frenzel, Almanya'nın gelişmekte olan ülkelere gönderdiği 11 milyon turistle o ülkelerde en az 740 bin kişiye istihdam yarattığını belirtti. Frenzel, "Bu ülkelere gönderdiğimiz her 15 turist 1 kişilik istihdama denk geliyor" dedi

ALMAN Turizm Ekonomisi Federal Birliği Başkanı Dr. Frenzel, turizmin Alman ekonomisi için taşıdığı öneme değindi. Almanya'nın 'turizm patronlarını' temsil ettiği bilinen birlik (Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft-BTW), turizm ekonomisinin sadece Almanya'da doğrudan 2,9 milyon kişiye istihdam sağladığı belirtildi.

'TURİZM EN BÜYÜK İŞVEREN'

TUI eski yöneticisi olan şimdiki BTW Başkanı Dr. Frenzel, Berlin'de düzenlenen 'BTW Turizm Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında turizm sektörünün böylece Almanya'daki en büyük 'işveren' veya en büyük 'patron' olduğunu söyledi.

Frenzel, turizmin Almanya'da tek başına otomotiv ve makine yapımı endüstrisinden daha fazla istihdam sağladığını belirtti. Buna göre turizm sektörü, Almanya ekonomisinin en etkili motoru.

13,5 MİLYAR EURO HARCIYORLAR

Ancak Frenzel'e göre bundan daha da önemli olan turizmin Avrupa'daki gelişmekte olan ülkelerde genel ekonomik gidişatındaki önem. Buna göre sadece Almanya'dan bu ülkelere her yıl ortalama 11 milyon turist gidiyor. Aynı turistler bu ülkelerde 13,5 milyar euro para harcıyor. Frenzel, bu 13,5 milyar euronun 7 milyarı doğrudan bu ülkelerin gayri safi milli hasılasına

akıyor.

'15 TURİST BİR İSTİHDAM DEMEK'

Frenzel, Almanya'nın bu eşik ve gelişmekte olan ülkelere gönderdiği 11 milyon turistle aynı ülkelerde en az 740 bin kişiye doğrudan iş sağladığını kaydetti. Frenzel, "Bu ülkelere gönderdiğimiz her 15 turist bir kişilik istihdama denk geliyor" şeklinde konuştu.

'TOPLAM KATKI 19 MİLYAR EURO'

Frenzel'e göre, bu ülkelerde sağlanan istihdam ve GSMH'ye katkı sadece doğrudan değil, bu sektöre yakın bağlı alt sektörler de hesaplandığında, bu ülkelere toplam 19 milyar euroluk bir katkı sağlanmış oluyor. Frenzel, bu turist akımının aynı ülkelerde sadece ülke ekonomisine katkı sağlamadığını, aynı zamanda bu ülkelerde okuma-yazma oranını ve genel eğitim seviyesini arttırmada da önemli katkı sağladığını sözlerine ekledi.

13 Eki 2015 - 17:30 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber