Hedef paraşüt turizmi

ALTİD Başkanı Sili "Fethiye-Ölüdeniz’de geçtiğimiz yıl profesyonel ve amatör olarak 120 bin yamaç paraşütü uçuşu yapıldı. Yılda 7 bin olan Alanya’daki uçuş sayısı ise daha da artacak" dedi

TOPLAM 7 etaptan oluşan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası’nın 3. etabı 10-12 Haziran’da Alanya’da yapılacak. Etapların sonunda dereceye giren bireysel ve takım halinde sporcular dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklar. Konuyla ilgili Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret eden THK Yamaç Paraşütü Pilot Öğretmeni Ergun Ulu ve beraberindekiler, ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili’ye bilgilendirmede bulundular. 
‘ALANYA’DAKİ YARIŞMAYA 14 ÜLKE KATILACAK’
CAT2 onaylı kategoride yapılacak olan yarışmanın öneminde dikkat çeken Pilot Öğretmeni Ulu, Alanya Belediyesi, ALTİD, ALTAV, Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK) ve Ulu Sky Yamaç Paraşütü Okulu’nun desteklediği, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Türkiye Temsilcisi Türk Hava Kurumu’nun (THK) düzenlediğini, uluslararası düzeydeki bu yarışmaya tahmini 14 ülkenin katılacağını söyledi. Yamaç paraşütü sporunun 2006 yılında 350 uçuşla başladığını söyleyen Ulu, “2015 yılında Alanya’da ortalama 7 bin uçuş rakamına ulaştık” dedi.
‘AVRUPA’DA 400 BİN LİSANSLI PARAŞÜT SPORCUSU VAR’
Alternatif sporların turizm çeşitliliği yaratma konusunda büyük önem arz ettiğini söyleyen ALTİD Başkanı Sili de, “İçinde bulunduğumuz şartlar, sadece deniz, kum, güneş üçlemesiyle sürdürülebilir turizm yapılamayacağını ortaya koyuyor. Avrupa’da 400 bin lisanslı paraşüt sporcusu bulunuyor. Yamaç paraşütü spor turizminde önemli bir paya sahip. Fethiye, Ölüdeniz’de geçtiğimiz yıl profesyonel ve amatör olarak 120 bin yamaç paraşütü uçuşu yapıldı. Yılda 7 bin olan Alanya’daki uçuş sayısı ise daha da artacak. Bizler de kurum olarak bu sporun Alanya’da gelişmesi için gereken desteği sağlıyoruz” dedi.

15 May 2016 - 22:23 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber