'Hedef 5 milyon Rus'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi Toplantısı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen Rus ziyaretçi sayısının bu yıl şu ana kadar 336 binde kaldığını belirterek, bu yılı 500 bin turistle bitirmeyi beklediklerini söyledi

RUSYA pazarındaki kayıplarının yüzde 88'e ulaştığını kaydeden Ulusoy, son dönemlerde ülke liderleri arasında yaşanan olumlu temasların ve 23. Dünya Enerji Kongresi'ndeki anlaşmaların sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi.
'NEYİ BEKLİYORUZ?'
Ulusoy, Rusların en rahat tatil yapacağı, en rahat uçacağı ülkenin Türkiye olduğunu, günde 15 uçak seferi bulunduğunu ve Türk Hava Yolları'nın (THY) bu ülkeye başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Özel hava yolları ve charter uçuşlar da başarılı. Neyi bekliyoruz? Çünkü Ruslar tatil yapmadılar, yorgunlar. Bizim de otellerimiz, uçaklarımız, yani sektörümüzün tümü hazır. Çünkü ikinci büyük gelen ziyaretçi sayısı Rusya'dan. Şu anda düğmeye basıldı. Gelecek yılın hazırlıklarına başladık. Ruslara gönlümüz, kapımız açık. Bu yılı 500 bin Rus turistle bitirmeyi bekliyoruz. Ancak 2017'de 5 milyondan fazla Rus turist ağırlamayı hedefliyoruz. İki taraf da birbirine hasret."
'İKİ ÜLKE BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR'
Başaran Ulusoy, Rusya'da olmayan ürünlerin Türkiye'de, Türkiye'de olmayanın da Rusya'da bulunduğunu, iki ülkenin birbirini tamamladığını, birbirine ihtiyaç duyduğunu ve rakip olmadığını söyledi. Rusların tatil yapmak ve denize girmek için Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Ulusoy, "Kız almışız, kız vermişiz, akrabalıklar kurmuşuz. 1990'dan bu yana kurulan dostluklar var. İkinci, üçüncü nesil var. Putin'in konuşmasında 3-4 defa turizme vurgu yapması müsaadeleri erken vereceği anlamına gelmiştir. Şu anda faaliyetlere başladık" diye konuştu.
TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ulusoy, Türkiye'nin tanıtımını farklı ülkelerde de sürdürdüklerini, Madrid, Frankfurt, Lüksemburg ve Amsterdam'a gittiklerini, Türkiye hakkındaki yanlış algıları düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Ulusoy "İnşallah 2016'nın kayıplarını 2017'de toparlarız diye düşünüyorum. İstanbul, Antalya kan kaybetti. Türkiye bir turizm ülkesi. İhracatın yüzde 21'ini turizm sektörü yapıyor. Sektör 1 milyon 200 bin kişiye iş veriyor. Bu sektörden vazgeçemeyiz" dedi.

13 Eki 2016 - 21:12 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber