Hangisi doğru

TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu "Satışlar durdu, iptaller başladı, bittik" derken, ALTİD Başkanı Sili "Yüzde 100 doluyuz. Ağustos da dolu olacak. Rus turistteki yüzde 40'lık düşüş de yüzde 20'ye geriledi" dedi

Yasin ARAZ 

YENİ Alanya "Şu anda Alanya turizmi ne durumda?" ve "Ağustos nasıl olacak?" diye sordu, turizmin yetkili ağızlarından bu sorulara zıt yanıtlar geldi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Şu an satışlar durdu. Suruç olayı, terörist saldırılar, Türkiye'nin müdahaleleri, her şey bitirdi bizi. Neticesinde de satışlar durdu. Ülkelerin Türkiye'ye yapılan seyahatlerle ilgili yaptıkları uyarılar da olumsuz etkiledi. Mevcut rezervasyonları iptal etmemeye çalışıyoruz ama ufak ufak iptaller yaşanıyor. Şu ana kadar küçük iptaller yaşandı. Yeni satışlar ise neredeyse tamamen durma aşamasına geldi. İnsanlar artık Türkiye'ye gelmeyecektir. Sezonu kapatıyoruz. Bundan sonra otellerimiz yerli turiste ağırlık verecek okullar açılana kadar. Bir hafta içerisinde önümüz tekrar açılır mı, açılmaz mı göreceğiz" diye konuştu.

ALTİD: YÜZDE 100 DOLUYUZ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de otellerin Temmuz ayını dolu kapattığını, Ağustos'tan da aynı beklenti içerisinde olduklarını belirterek, "Temmuz ayını iyi bir ortalamayla kapatıyoruz. Tesislerimiz yüzde 95 hatta zaman zaman yüzde 100 gibi doluluk oranlarına ulaştılar. Ağustos'tan da farklı bir beklentimiz yok. Şu anda gidişat iç pazarın yoğun gelişi ve Avrupa'da rezervasyonların hali hazırda kesilmemiş olmaması nedeniyle Ağustos'un 20'si ve 25'ine kadar dolu gideceğini düşünüyoruz. Rus turist de geliyor. Yüzde 40'lık azalma vardı, şu anda yüzde 20'lere gerilemiş durumda. Rus pazar ekside ama halen gelmeye devam ediyorlar" dedi.

29 Tem 2015 - 23:49 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

mehmet gurses - kac otel var alanyada yuzde yuz dolu olan kac otel var kapanan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 23:49
02

Hakan Bol - diğer arkadaş kendini buğday ambarında zannediyor herhalde. kendi oteli hakkında konuşuyor sanırsam. dandik dandik turizm yapıp 10 euro all inc veriyorlar sonra bizim otel dolu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 23:49
01

ali - Doğruyu söyleyen biri varsa oda Çavuşoğlu beydir... digerinin surati hic te güven veren bir tipe benzemiyor. . Bol bol yaptirdiniz otelleri yigdiniz betonlari o güzelim portakal muz bahçelerine. Eeeee bilader bundan sonrada artik o çok fazla inşa edilen otellere ya Suriyeli leri yatirirsiniz yada tavuklari, kümes yaparsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 23:49

Çorum Haber