'Haftada 450 sefer planlıyoruz'

Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, oldukça zor geçen 2016 yılını alınabilecek en iyi sonuçla kapattığını açıkladı.

SUNEXPRESS Genel Müdürü Jens Bischof, Türk turizminin önemli bir partneri olarak 2017'de de Türkiye'ye odaklanmaya devam edeceklerini açıkladı. "Kapasitemizi azaltmıyoruz" diyen Bischof, "Tam aksine gelişen talebe anında cevap verecek şekilde pozisyon alıyoruz" ifadelerini kullandı. SunExpress’in turizmde Türkiye pazar liderliğini sağlamlaştırdığını belirten Bischof, "2016’da yaşanan bütün olumsuzluklara ve turizmdeki zor şartlara rağmen biz istikrarlı bir şekilde uçuşlarımıza devam ettik. 2016'da, önceki yıla göre gelirlerimizde yüzde 12’lik düşüş yaşadık ve 1 milyar Euro gelir elde ettik. Taşıdığımız yolcu sayısı ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 7 milyon 950 bin oldu. 2016’da yaşananlar göz önüne alındığında, böylesine zorlu bir yılı bu şekilde atlatmak bizim açımızdan alınabilecek en iyi sonuçtur" ifadelerini kullandı.
'2017 BEKLENENDEN İYİ OLACAK'
2016’da Antalya turizminde yüzde 30’luk bir düşüş yaşanmasına rağmen, SunExpress’in Antalya’da yalnızca yüzde 9’luk bir düşüş yaşadığını, ancak buna rağmen Antalya’da pazar payını yüzde 36’ya çıkardığını belirten Bischof, “Aktarma merkezimiz İzmir’de ise pazar payımız yüzde 76’ya çıktı. Biz, SunExpress olarak, 2017’de ana pazarımız Türkiye’ye odaklanmaya ve Almanya, Avusturya ve İsviçre’den haftada 450 tarifeli seferle turist taşımaya devam edeceğiz” dedi.
'TALEP İÇİN POZİSYON ALIYORUZ'
Bischof, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Önceki yıllara göre Türkiye’de tatilini geçirmek isteyenlerde bir isteksizlik söz konusu. Ancak, batı Akdeniz’deki tatil bölgelerinin kapasitelerinin sonuna geldiğini görüyoruz. Bu bölgedeki fiyatlar oldukça yüksek kalıyor. Türkiye’deki kaliteyi ve fiyat seviyesini düşününce, 2017’de Türkiye’nin çok cazip bir tatil bölgesi olacağını düşünüyoruz. SunExpress, Türkiye’nin güçlü bir turizm ortağı, aynı zamanda Türk iş aleminin de güçlü bir ortağı ve bu her zaman böyle kalacak. 2017’de turizmde her şeyin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da kapasitemizde herhangi bir küçülmeye gitmiyoruz, tam aksine gelişen talebe anında cevap verecek şekilde pozisyon alıyoruz. Biz, SunExpress olarak, 2011 yılında Almanya’da kurduğumuz SunExpress Almanya ile beraber, esnek bir filo yapısına sahibiz. Türkiye’den sonra en önemli pazarlarımız arasında Mısır ve Bulgaristan var. Mısır’da yüzde 30’luk pazar payımız var, Bulgaristan’da ise yüzde 26 ile pazar lideriyiz."
'KOMŞUNU AL GEL' KAMPANYASINA DESTEK
SunExpress’in Türkiye ile Almanya arasında bir köprü olduğunu belirten Bischof, Almanya’da yaşayan 3 milyondan fazla Türk vatandaşı olduğunu, Türkiye’nin 13 şehrinden ağırlıklı olarak Almanya olmak üzere Avrupa’daki 40 şehre karşılıklı olarak direkt tarifeli uçuşlar düzenlediklerini belirtti. Bischof, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Komşunu da al, gel’ kampanyasını doğal olarak destekliyoruz. Aile, dost ve tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyenler için Türkiye’ye bir köprü durumdayız" dedi.

21 Şub 2017 - 21:35 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber