GZP’ye Rus ilgisi

Rusya ve Ukrayna'nın gözde havayolu şirketi Azur Air charter, Rusya'nın milli havayolu şirketi Aeroflot'un yan kuruluşu Pobeda ise tarifeli sefer başlatmak için TAV'la görüşüyor

ALANYA-Gazipaşa Havalimanı (GZP) yeni bir milada doğru yol alıyor. Edinilen bilgiye göre, Anex Tour'un havayolu şirketi Azur Air ile GZP'nin işletmecisi TAV arasında 2017 turizm sezonunda charter seferler başlatılması için görüşmeler sürüyor. Henüz netleşmese de anlaşma için 'Eli kulağında' yorumları yapılıyor.

TURİZMCİ HEYECANLI 

Turizmci büyük heyecan içerisinde görüşmenin sonucunu beklerken, anlaşmanın gerçekleşmesinin Alanya'ya gelen Rus turist sayısını katlayacağı düşünülüyor. Rusya'da en çok yolcu taşıyan 8. havayolu şirketi olan Azur, Rusya'nın 17 kentinden Antalya'ya charter seferler yapıyor. Azur Air'in Ukrayna'da ise rakibi yok. 

'ÇAVUŞOĞLU' FAKTÖRÜ 

Rusya'nın milli havayolu şirketi Aeroflot'un ucuz bilet satan yan kuruluşu Pobeda da GZP'ye tarifeli sefer talebinde bulundu. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yine GZP için devrede. Çavuşoğlu, bu şirketlerin GZP'ye uçması için bürokratik sorunları çözüyor, teşvik ediyor ve destek veriyor.  

14 Eki 2016 - 23:10 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber