GZP'de SunExpress şoku

Duesseldorf'tan GZP'ye düzenlediği direkt seferlerle GZP'nin gücüne güç katan SunExpress, GZP'den çekildi ve uçuşlarını Antalya'ya kaydırdı

Haber: Yasin ARAZ
TÜRK
Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, 2017 yaz sezonunu yüzde 20’nin üzerinde bir kapasite artışı ve yeni uçuşlarla satışa açtı. 2017 yaz sezonuyla beraber SunExpress, Antalya’dan dış hatlarda Danimarka’da Aalborg ve Billund’a, iç hatlarda ise Erzurum’a, Ankara’dan Brüksel, Hamburg ve Viyana'ya, Adana ve Elazığ’dan ise Hamburg’a uçmaya başlayacak.
AVRUPA'YA HAFTADA 487 UÇUŞ
Bu yıl, başta Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye’deki 13 kentten, Almanya’da 21, Avusturya'da 18 destinasyon ile Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya ve Norveç olmak üzere, Avrupa’daki 39 destinasyona haftada 487 direkt uçuş gerçekleştirecek olan SunExpress, 2010 yılında Almanya’da kurduğu SunExpress Almanya ile beraber Almanya’dan Akdeniz, Karadeniz, Kanarya Adaları ve Kızıl Deniz’deki tatil cennetlerine de haftada 120 direkt sefer gerçekleştirecek.
AVRUPA'YA KAPASİTE ARTTI
Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayolu firması olan SunExpress, Antalya ve İzmir başta olmak üzere Anadolu’yu Avrupa’ya direkt uçuşlarıyla bağlamaya devam ediyor. Antalya’dan dış hatlarda, önceki yıla göre yüzde 28’lik bir kapasite artışıyla, Avrupa’da 33 noktaya haftada 280 uçuş, İzmir’den ise yüzde 8’lik bir kapasite artışıyla Avrupa’da 26 noktaya haftada 130 direkt uçuş gerçekleştirecek.
İÇ HATTA DA BÜYÜME SÜRDÜ
SunExpress iç hatlarda ise, Antalya ağına Erzurum’u da dahil etti. SunExpress Antalya'dan haftada toplam 10 destinasyona 85 uçuş, İzmir’den ise 13 kente haftada 114 uçuş gerçekleştirecek. 2010’dan bu yana Anadolu kentlerini Avrupa’ya direkt seferlerle bağlayan SunExpress; Adana, Kayseri, Bodrum, Dalaman, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Konya, Samsun ve Trabzon'dan Amsterdam, Brüksel, Köln, Kopenhag, Hamburg, Duesseldorf, Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hannover ve Viyana’ya yüzde 20 kapasite artışıyla haftada 244 direkt uçuş gerçekleştirecek. SunExpress, Türkiye çıkışlı uçuşlarında yüzde 20’nin üzerinde bir kapasite artışıyla iç hat uçuşları dahil haftada tarifeli 844 uçuş gerçekleştirecek.
GZP UÇUŞ AĞINDAN ÇIKARILDI
SunExpress en büyük şoku Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda (GZP) yaşattı. SunExpress, GZP uçuşlarını kaldırarak seferleri Antalya'ya kaydırdı. Yeni Alanya'nın SunExpress yetkililerinden edindiği bilgilere göre, bundan sonraki seferler Antalya üzerinden gerçekleştirilecek. İptalin nedenine ilişkin bilgi verilmezken, 1 milyon barajını zorlayan GZP'den SunExpress'in çekilmesi şaşkınlık yarattı.
İLK SİNYALLERİ TEMMUZ'DA VERMİŞTİ
Öte yandan SunExpress bu durumun sinyallerini Temmuz ayında vermişti. Geçtiğimiz yıllarda GZP'yi de fırsatlı uçuş rotaları arasında gösteren SunExpress, sürpriz bir şekilde GZP'ye yer vermemişti. Bu durum, "Acaba GZP'den çekilmeyi mi planlıyor?" sorularını akıllara getirmişti.

08 Ara 2016 - 20:14 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber