Gazipaşa Havalimanı'nda bir ilk

İlklere bir yenisini daha ekleyen Gazipaşa Havalimanı, Akay Tur girişimleriyle Airbus A320 tipi uçak modelini ağırladı

Litvanyalı havayolu şirketi Small Planet Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçak, Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı’nda törenle karşılandı. Gazipaşa Havalimanı’na inen ilk Airbus, kente 182 yolcu getirdi, 176 dönüş yolcusunu alarak Litvanya’nın başkenti Vilnius’a hareket etti.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı, bugün Litvanya’nın başkenti Vilnius’dan gelen ve charter seferler düzenleyen Litvanyalı havayolu şirketi Small Planet’in 182 yolcusunu karşıladı. Small Planet Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçakla gerçekleşen ilk sefer için düzenlenen törende uçak, su tankı ile karşılandı. Karşılama törenine, TAV Gazipaşa Genel Müdürü Cengiz Aşıklı, Adriyatik Air Service yetkilileri, Akay Travel yetkilileri ile TAV Gazipaşa Havalimanı çalışanları katıldı.

‘MEMNUNİYET VERİCİ’

TAV Gazipaşa Genel Müdürü Cengiz Aşıklı, charter havayolu şirketi Small Planet Havayolları’nın Litvanya’nın başkenti Vilnius’dan Gazipaşa Havalimanı’na gerçekleştirmeye başladığı seferlerle TAV Gazipaşa olarak yeni bir destinasyona daha ev sahipliği yapmaya başladıklarını söyledi. Gazipaşa Havalimanı’na Boeing 737-800’lerden sonra ilk Airbus A320 uçağının da inmiş olduğunu vurgulayan Aşıklı, şunları söyledi:

“Bu anlamda da bizim için yepyeni bir kilometre taşı. Aynı zamanda Gazipaşa Havalimanı’ndan bağlanılan yeni noktalara bir Kuzey Avrupa kentinin eklenmiş olması memnuniyet vericidir. Karşılıklı düzenlenecek seferler ile Litvanyalı turistlerin bölgeye gelmesi, Alanya turizmine de katkı sağlayacaktır. Alanya turizmini desteklemek adına bu katkıda payımız olmasından memnuniyet duyuyoruz.”

‘HER HAFTA UÇACAK’

Gazipaşa Havalimanı’na charter seferleriyle uçuş yapacak Litvanyalı havayolu şirketi Small Planet, Vilnius’dan Antalya Gazipaşa Havalimanı’na 182 yolcusu ile saat 01.47’de indi. A320 tipi Small Planet uçağı, 176 dönüş yolcusunu alarak saat 02.50’de Vilnius’a hareket etti. Small Planet Havayolları, Gazipaşa seferlerini 25 Ekim’e kadar her hafta cuma günleri gerçekleştirecek.

‘İLKLERİ YAŞADIK'

Small Planet Havayolları’nın Gazipaşa Havalimanı’na inmesi için büyük çaba gösteren ve Alanya’da da ofisleri bulunan Akay Travel’ın Genel Müdür Yardımcısı Deniz Yolaç, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) alınan onay sürecinde kendilerine destek olan otelcilere, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ne (ALTİD) ve emeği geçen tüm yerel yöneticilere teşekkür etti. Yolaç yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Akay Travel, Gazipaşa Havalimanı’nı canlandırmak için yaptığı çalışmaların karşılığını almaya başladı. İran’dan Corendon ile Gazipaşa Havalimanı uçuşlarına başlayacağımızı açıkladıktan hemen sonra, Litvanya Vilnius’dan Gazipaşa’ya Small Planet ile ilk uçuşumuzu 17 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Gazipaşa havalimanı, hem Litvanya’dan ilk uçuşun gerçekleşmesi hem de ilk defa Airbus A320 tip uçağı karşılaması ile birden fazla ‘ilk’i bir arada yaşamış oluyor. Gerek Litvanya’dan, gerekse İran’dan uçuşlar yaz sezonu boyunca haftada bir olarak devam edecek.”

'İNMEZ DİYENLERE KAPAK OLSUN'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "GZP'ye Boeing 737-800 iner, muadili Airbus 320 inmez” diyenlere kapak olsun. İlk Airbus uçağının inişi hayırlı olsun. GZP tüm engelleri birer birer aşıyor. Hüseyin Güney başka bir havalimanı yeri bakacağına, GZP'nin büyümesi için Binali Bey’e imza attırsın.

AIRBUS A320 ÖZELLİKLERİ

İlk uçuşunu 1988 yılında gerçekleştiren A320 serisi fly by wire flight control sistemini kullanan ilk yolcu uçaklarıdır. Yolcu uçakları arasında bu güne kadar 4658 adetten fazla üretilerek en büyük rakibi Boeing 737'in arkasından ikinci sıradadır. (1965 yılında üretime başlayan Boeing 737 şu ana kadar 6754 adet üretilmiştir.)

#

18 May 2013 - 15:18 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber