Gazipaşa havalimanına Rus turist akını

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Domodedovo Havalimanından kalkan Azurair Hava Yollarına ait uçak, Gazipaşa Alanya Havalimanına 189 yolcusuyla iniş yaptı

GAZİPAŞA-Alanya Havalimanı'na (GZP) Rusya'dan direkt uçuşlarla turist getirmek için ilk imzayı atarak Pobeda ve Coral'ın da önünü açan Anex Tour, dün sabah ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Rusya'nın milli havayolu firması Aeroflot'un alt kuruluşu Azur Air ile gerçekleşen uçuş ile ilk kafile Alanya'ya geldi. Uçak, bir havacılık geleneği olan su takı ile karşılandı. Yolculara çeşitli ikramlar sunulurken, kabin ekibi ve yetkililer de hep birlikte pasta kesti. Boeing 737-800 tipi uçakla 189 yolcu Alanya'ya ayak bastı. Bu tarihi uçuşta, Anex Tour'un Türkiye Genel Müdürü Vural Karasu da yer aldı.
'UÇAKLARIMIZ TAM DOLU GELECEK'
Sefer hakkında bilgi veren Karasu, takip eden 10 gün boyunca tüm uçuşların tam dolu geçeceğini söyledi. Karasu, "Geçen sene krizden dolayı uçak indirememiştik, bu yıla nasip oldu. Şimdi haftanın her günü uçuşlarımız olacak. İnşallah bunu da artıracağız. Önümüzdeki 10 gün için de tüm uçuşlarımız dolu olarak gerçekleşecek. Alanya'da doluluk ve müşteri manasında hiçbir sıkıntımız yok. Her gün 189 kişilik uçağımız burada olacak. Yıl sonuna kadar belirlediğimiz bir rakamsal hedef yok ama sezon sonuna, yani Kasım'a kadar uçuşlarımız sürecek" diye konuştu.
'HEDEFİMİZ GELİŞEREK DEVAM ETMESİ'
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Önce Pobeda, sonra Coral Travel ve en nihayetinde bugün de Anex Tour ile Azur Air'i karşıladık. GZP'ye hayırlı uğurlu olsun. Bu durum, Rusya pazarında bizlerin kapasitesinin artması yönünde ciddi bir başlangıç. Uçuşlar çok daha önce başlayabilirdi ama öyle ya da böyle başlamış olması son derece sevindirici. Bundan sonra gelişerek devam etmesi en büyük temennimiz" ifadelerini kullandı.
'SUNEXPRESS TALEP OLDUĞUNUN KANITI'
SunExpress'in GZP'ye dönüş kararını da değerlendiren Sili, "Daha önce SunExpress de bölgemize Almanya'da 5 bölgeden uçuş yapıyordu. Geçtiğimiz yıl uçuşlarını durdurma kararı almıştı. Şimdi onun da seferlerini tekrar başlatma durumu söz konusu. Bunun en büyük önemi, Antalya uçuşları olmasına rağmen Alanya'ya Avrupa pazarında ciddi bir talep olması. Oradaki kayıplarımızın çok ciddi boyutlara ulaşmayacağının bir göstergesi. Bu açıdan bizler için çok önemli. Bugün için en önemli olan şey Rus uçaklarının direkt seferlerle GZP'ye gelecek olması. Bu uçuşların gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
'KARŞILIKLI MENFAATLER ÖNEMLİ'
Rusya ile Türkiye arasında geçmişte yaşanan sorunlar hakkında da konuşan Sili, sözlerini şöyle tamamladı: "Devletler arasında uzun süreli küslükler veya barış gibi şeylerin söylenmesi pek söz konusu değil. Önemli olan karşılıklı menfaat ve dengelerdir. 2015 sonunda yaşanan uçak krizi bu yıla sirayet etmedi. Bu da iki ülke arasında olumlu adımlar atıldığının göstergesi."
'DAHA İYİ OLACAĞIZ'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bugün yine güzel ve anlamlı günlerden birisini yaşıyoruz. Pobeda ve Coral'dan sonra şimdi Anex'in GZP'ye ilk uçakları indi. Bu şehrimiz, bölgemiz için güzel bir şey. İnşallah arzu edilen, istenilen hedeflere yaklaşacağız. Bu yıl geçen seneye nazaran da daha iyi bir sezon olacağını görüyoruz. Böylelikle GZP'nin bölgeye yaptığı katkıyı, gösterdiği etkinliği hep beraber görüyoruz. İnşallah bölgeye hayırlı uğurlu olur. Başta Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, buradaki sivil toplum örgütlerine, kaymakamlara, belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Rus krizi ile ilgili de konuşan Başkan Yücel, "Geçmişte yaşananların şu anda bölgeye yan etkisi yok. Şu anda olumlu haberler alıyoruz. Her şey olumlu gidiyor. İnşallah bunun daha iyi olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
'SIRA UKRAYNA UÇUŞLARINDA'
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, "Anex Tour ile beraber bir havayolu firması daha GZP'ye inmiş oldu. İnşallah artarak devam edecek. İlerleyen günlerde yine Anex Tour ile Azur Air Ukraine GZP'ye gelecek. Bereketli bir yıl olacak. Gelen misafirlerimiz kendilerini evlerinde gibi hissetsinler. GZP bölgenin parlayan yıldızı olacak. Alanya'ya, Gazipaşa'ya ve Anamur'a hizmet veren bir havalimanı konumunda. Daha da gelişmesi en büyük isteğimiz" dedi.

28 Nis 2017 - 17:19 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber