Flaş! Turizm sektörünün tekrar ayağa kalkması için bakın ne yapılacak

Mısır Turizm Bakanlığı, sektörün tekrar ayağa kalkması için 1 milyar dolarlık fonu özel şirketlerin kullanımına açacak

MISIR Turizm Bakanlığı, ülkenin turizm gelirlerini 2016 yılında, kriz öncesi rakam olan 11.6 milyar dolara, 2018 yılında ise 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Oluşturulan strateji çerçevesinde, güçlü pazarlama, ulaşım kolaylığı ve destinasyonlar arası bağlantı da dahil olmak üzere 6 temel noktaya odaklanılacak.

Geçtiğimiz 4 yıllarda turizm gelirleri yaklaşık yüzde 55 oranında azalan Mısır, siyasi istikrarın sağlanmasının ardından yüksek standartlı turizm projelerine odaklanacak. Bu amaçla, ülkede özel sermayenin yüksek standartlı turizm projeleri için Papirüs adı verilen 1 milyar dolarlık fon oluşturuluyor. Söz konusu kaynak, Kızıldeniz, Marsa Alam, Gamsha Bay gibi önde gelen turizm merkezlerinde yapılacak üst segment yatırımlar için kullanılacak.

Plan çerçevesinde hükümet, turist başına ortalama harcamayı yükseltmek, ülkenin tüm turizm değerlerini turizme kazandırmak ve iş turizmini geliştirmek istiyor. Mısır'ın yeni Turizm Bakanı Khaled Ramy, "Son birkaç yıldaki politik istikrarasızlıklar turizmi vurdu. Ancak Mısır'da turizmin temelleri sağlam ve kısa süre içinde kriz öncesi rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.
KAYNAK: Turizm Güncel

20 Mar 2015 - 17:08 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber