En çok Kemer ikinci sırada Alanya arandı

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) derlediği verilere göre, eylül ayında Rusya’nın en popüler arama motoru Yandex üzerinden yapılan aramalarda, Türkiye birinci sırada yer alırken, Mısır da listeye yeniden giriş yaptı

YANDEX üzerinden derlenen verilere göre, bu yılın eylül ayında ilk sırada yer alan Türkiye’ye dair aramalar, bir önceki aya göre yüzde 113.3 oranında artarken; geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 7.7 oranında artış gösterdi. Geçtiğimiz ay listede yer almayan İtalya, İsrail ve Mısır listeye yeniden giriş yaparken, listede yer alan diğer destinasyonlar ise Tayland, Tunus, Kıbrıs, Goa, Yunanistan ve Vietnam oldu. Bulgaristan, Abhazya ve Montenegro ise bu ay liste dışı kaldı. 
ATOR tarafından konuya dair yapılan değerlendirmede, yazın sona ermesiyle beraber turlara dönük aramaların beklenen şekilde azaldığı belirtildi. 
Listede öne çıkan destinasyonlar ağustos ayına göre popülaritesini yüzde 113.3 artıran Türkiye ile popülaritesini bir önceki aya göre yüzde 13; bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 172 oranında artırarak listenin ikinci sırasına yükselen Tayland oldu. 
Eylül ayında son dakika tatil aramalarında geçtiğimiz aya göre yüzde 5.2 oranında azalma olurken, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 12.3 oranında artış gözlemlendi. Son dakika tatil aramalarının yüzde 34’ünü ise Türkiye aramaları oluşturdu.
Son dakika aramalarında en popüler olan ikinci destinasyon ise yüzde 9.8 ile Kıbrıs oldu. Son dakika aramalarında öne çıkan diğer ülkeler ise yüzde 8.8 ile Tayland ve yüzde 8.4 ile Tunus oldu.
 
1) TÜRKİYE:
 
Sonbaharın ilk ayında Rus turistlerin Yandex’te en çok aradığı şey Türkiye ile alakalı başlıklar oldu. Bunun sonucunda Türkiye aramaları geçtiğimiz aya göre yüzde 113.3 oranında artarken, geçtiğimiz yılın eylül ayına göre ise yüzde 7.7 oranında artış sağlandı. Bu dönemde, Türkiye’de iki haftalık tatilin iki kişilik ortalama fiyatı 4 bin 150 lira (84 bin ruble) olurken, bir haftalık en uygun tatilin fiyatı ise  yaklaşık 2 bin 670 lira (54 bin ruble) oldu. Rusya’da en çok aranan destinasyonlar geçtiğimiz aya göre yüzde 80.3 oranında artışla Kemer olurken, onu Alanya ve Antalya takip etti. Türkiye ile ilgili en çok aranan tur operatörü ise Pegas Touristik oldu. 
 
2) TAYLAND:
 
Geçtiğimiz ay listenin dördüncü sırasında yer alan Tayland ise, bir önceki aya göre yüzde  13; geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 172’lik artış yakalayarak Rusların en popüler ikinci destinasyonu oldu. Tayland’da bir hafta iki kişilik tatilin minimum fiyatı yaklaşık 6 bin lira (122 bin ruble) olurken, en ucuz tatil fiyatı ise 3 bin 700 lira (75 bin ruble) olarak gerçekleşti. Tayland’daki en popüler destinasyonlar Puket ve Pattaya, en popüler tur operatörleri ise Pegas Touristik ve Biblio Globus oldu. 
 
3) TUNUS:
 
Eylül ayında birinciliği elinden kaçıran Tunus, listenin üçüncü sırasında yer aldı. Tunus aramaları bir önceki aya göre yüzde 30 oranında gerilerken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 903 oranında arttı. Bir haftalık Tunus tatilinin iki kişi için ortalama fiyatı 4 bin 450 lira (90 bin ruble), en düşük bir haftalık tatil fiyatı ise 1.820 lira (37 bin ruble) oldu. Tunus’taki en popüler destinasyonlar Cerbe Adası ve Hammamet, en popüler tur operatörleri ise Pegas Touristik, Anex Tour ve Biblio Globus oldu. 
 
4) KIBRIS:
 
Kıbrıs ise bu ay ağustos ayına göre yüzde 27.2 oranında popülarite kaybederek dördüncü sıraya geriledi. Kıbrıs hakkında yapılan aramalar geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 148.4 oranında artarken, eylül ayında Kıbrıs’ta iki kişinin bir haftalık ortalama tatil bedeli 5 bin 730 lira (116 bin ruble); en düşük tatil bedeli ise 2 bin 700 lira (55 bin ruble) oldu. Kıbrıs’ın en popüler destinasyonu Aya Napa, en popüler tur operatörü ise Biblio Globus oldu. 
 
5) GOA (HİNDİSTAN):
 
Goa’ya dönük aramalar ağustos ayına göre yüde 20.2, bir önceki yılın aynı ayıan göreyse yüzde 74.8 oranında arttı. İki kişinin bir haftalık tatilin ortalama fiyatı 4 bin 150 lira (84 bin ruble), en düşük fiyatı ise 2 bin 670 lira (54 bin ruble) olarak gerçekleşti. Goa’nın en popüler tur operatörleri ise Biblio Globus, Anex Tour ve Pegas Touristik oldu.
 
6) YUNANİSTAN:
 
Yunanistan’a dönük aramalar ise eylül ayında ağustos ayına göre yüzde 47.1 oranında geriledi. ATOR’un değerlendirmesine göre, bu düşüşte yaz sezonunun sona ermesinin yanında Türkiye’nin açılmasının da önemli bir etkisi oldu. Yunanistan aramaları geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 62.4 oranında arttı. Yunanistan’da iki kişinin bir haftalık tatilin ortalama fiyatı 4 bin 430 lira (110 bin ruble), en düşük fiyatı ise 2 bin 700 lira (55 bin ruble) olarak gerçekleşti. Yunanistan’ın en popüler destinasyonları Girit ve Rodos; en popüler tur operatörleri ise Mouzenidis Travel ve Biblio Globus oldu.
 
7) MISIR:
Yandex üzerinden yapılan aramalar, Rus turistlerin Mısır’ın açılmasını dört gözle beklediğini gösteriyor. Destinasyon hala kapalı olmasına rağmen, Mısır ve Rusya arasındaki görüşme trafiği sebebiyle, Mısır Rus turistlerin en çok aradığı 10 destinasyon arasına yedinci sıradan yeniden giriş yaptı. 
 
Eylül ayında Mısır’a dönük aramalar ağustos ayına göre yüzde 61.3 oranında artarken, geçtiğimiz yılın eylül ayına göreyse yüzde 81.3 oranında azaldı. 
Mısır’daki en popüler destinasyonlar Hurghada ve Şarm El-Şeyh, en popüler tur oepratörleri ise Biblio Globus ve Pegas Touristik oldu.
 
8) VİETNAM:
 
Vietnam’a dönük aramalar ağustos ayına göre yüzde 8.3; bir önceki yılın eylül ayına göre ise yüzde 50.3 oranında arttı. İki kişilik bir hafta tatilin ortalama fiyatı 2 bin 220 lira (45 bin ruble) olurken; en popüler Vietnam destinasyonu Nha Trang, en popüler tur operatörü ise Pegas Touristik olarak gerçekleşti. 
 
9) İTALYA:
 
Eylülde listeye geri dönüş yapan İtalya’ya dönük aramalar ağustos ayına göre yüzde 15.7 oranında düşerken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 50.6 oranında artış gösterdi. İtalya’daki en popüler destinasyonlar Roma, Milan ve Venedik, en popüler tur operatörleri ise Biblio Globus, Danko, Tez Tour ve Natalie Tours oldu. 
 
10) İSRAİL:
 
Listeye dönüş yapan bir diğer destinasyon olan İsrail’e dönük aramalar bu ayda önceki aya göre yüzde 14.8 oranında; geçtiğimiz yılın aynı ayına göreyse yüzde 57.6 oranında arttı. İsrail’deki en popüler destinasyonlar Tel Aviv ve Eilat, en popüler tur operatörleri ise Biblio Globus oldu.
 

27 Eki 2016 - 14:08 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber