Deve turlarına tepki

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, deniz kenarı ve tarihi ören yerlerinde deve turlarının yasaklanması gerektiğini savundu

TURİZM yörelerinde deve turlarının tamamen yasaklanması gerektiğini belirten Aydoğan, deve turlarında Türk kültür ve örfünü anlatan bir durumun olmadığını, turizm sektöründe tamamen para kazanmaya yönelik kazanç kapısı olarak görüldüğünü söyledi. Başta İtalya ve İspanya olmak üzere dünyanın hiçbir tarihi ören yeri ve yakınında deve ve başka bir canlı ile tur yapılmadığını belirten Aydoğan, para kazanmaya yönelik bu faaliyetlerin Türk turizmine zarar verdiğini kaydetti. Müşteri memnuniyeti anketlerinde turistlerden aldıkları en fazla şikayetlerden birinin de deve turları ve deve önünde fotoğraf çektirme parası olduğunu belirten Aydoğan, "Turizmin imajını zedeleyen tüm unsurlar ortadan kaldırılmalı. Tarihi ören yerleri ve deniz kenarlarında deve turları yasaklanmalı. Deve turlarıyla turistlere bizi biz yapan değerlerimizi ve kültürümüzü anlatamayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde tarihi ören yeri ve deniz kenarında deve turu yapan bir ülke yok. Para kazanmaya yönelik bu tür organizasyonların turizme faydası olmaz. Turlar turist şikayetlerinin başında geliyor." görüşünü savundu. Es Es Turizm seyahat acentesi sahibi Levent Akgün da turistlerin şikayet ettiği konuların başında da deve turları olduğunu söyledi. Turistlerin en fazla şikayet ettiği konuların başında devecilerin deve ile hatıra fotoğrafı çektirilmesinden para istemesi olduğunu belirten Akgün, bu tür davranışlar turizme zarar verdiğini kaydetti.

25 Ağu 2014 - 09:38 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber