Canlı bomba turizmi vurdu

Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba saldırısı sonrası Alman kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında yüzde 50 düşüş yaşandı

ALMAN kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları son 15 yılın en zorlu günlerini yaşıyor. Türkiye'de Anadolu turuna çıkan Alman turistler, turlarını Antalya'da belirledikleri Alanya Kalesi, Myra, Xanthos, Termessos, Selge, Side, Perge, Olimpos ve Seleukeia antik kentleri, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Aspendos Antik Tiyatro, Düden ve Manavgat Şelalesi'ni ziyaret ettikten sonra ülkelerine geri dönüyor. Alman turistlerin, kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarının başında da Alanya Kalesi, Side Antik Kent'te de Apollon Tapınağı ve Tapınaklar Bölgesi yer alıyor.

'YÜZDE 50 ORANINDA AZALDI'

Alman NBK Turizm Seyahat Acentesi Kokartlı Turist Rehberi ve Alman Kültür Turizmi Uzmanı Suphi Cepheci, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen canlı bomba saldırısının kültür turuna çıkan Alman turistleri korkuttuğunu söyledi. Saldırıda 11 Alman turistin hayatını kaybetmesi sonrası kültür ve arkekolojik varlıkları tanıma turlarında yüzde 50 azalma olduğunun altını çizen Cepheci, şunları kaydetti: "Geçmiş yıllarda haftada bin Alman turisti Antalya'daki tarihi ören yerlerinde kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkarırken Sultanahmet Meydanı saldırısı sonrası 500'e düştü. Düşmeye de devam ediyor. Saldırı sonrası Alman turistler çok tedirgin oldu. İstanbul'daki saldırı hem Alman turistleri hem de Avrupalı turistleri korkuttu. Kültür turlarını tamamlayan Almanlar hemen ülkelerine dönüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar Alman turistleri uzaklaştırıyor. Ülkemizi başta Antalya olmak üzere kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında zorlu bir yıl bekliyor. Hayal kırıklıklarına hazır olmalıyız. Durum hiç iç acıcı değil."

'TURLAR BAŞKA ÜLKELERE KAYDI'

Cepheci, İstanbul'da 11 Alman turistin hayatını kaybetmesinden sonra Almanların kültür turlarında Türkiye'yi 'güvenli' ülke görmedikleri için Yunanistan, İspanya ve İtalya ve Uzak Doğu ülkelerine kaydırdığını ifade etti. Cepheci, geçen yıl Antalya bölgesinde 50 bin Alman turisti kültür turuna çıkardıklarını, bu sene yarısını yakalamanın zor olduğunun altını çizdi.

02 Şub 2016 - 20:18 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber