“Bu nasıl kepazelik?“

Turizmin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Özdemir, "Herkes kendi işini bana yaptırmaya kalkıyor" dedi

- Erkan UYSAL
ALANYA Kaymakamlığı tarafından 'İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği(ALTİD) Başkanı Burhan Sili ile idari birim amirleri ve çok sayıda turizmci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Özdemir, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve katılımcıları dinlmek istediklerini söyledi.
KABLAMA DESTEK İSTEDİ
Sonra konuşan Alanya Zühtüye-Sabri Hatipoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yahya Kemal Kablama da, sağlık turizmi konusunda Kaymakam Özdemir'den destek istedi. Özdemir de, sağlık turizmi konusunda çalışmalar yapan acentalarla görüşülerek protokol imzalanabileceğini kaydetti.
'HD'DEN KAYNAKLANIYOR'
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar da, sahte ve kaçak alkol ile kaçak etin en büyük sorunlardan birisi olduğunu söyledi. Gece gündüz denetimlerin devam ettiğini belirten Rüzgar, "Gıda ile ilgili ciddi problemler yaşanıyor. En küçük sorunda Avrupa basını üzerimize geliyor. Bu da 'Herşey Dahil' sisteminden kaynaklanıyor" dedi.
'KAPICI BİLE TUR YAPIYOR'
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu da, "Alanya çok büyük bir destinasyon. Burada bir rant var. Bunun önüne geçemiyoruz. Çok hızlı göç alıyoruz. Kaçak tur organize eden kişilerin önüne geçmek mümkün değil. Binamızın altındaki kapıcı bile tur yapar hale gelmiş. Alanya kontrol edilmesi zor bir destinasyon" diye konuştu.
'BU SERZENİŞLER İŞ DEĞİL'
Bunun üzerine Kaymakam Özdemir, kendisine sosyal medya üzerinden serzenişler geldiğini anlatarak, "Bu tip serzenişler iş değil. Bunun etkisi olmaz. Taksiciler hanutçuluk yapıyor diye bütün taksicileri sıraya dizip onları koklayayım mı? Her kişinin başına polis dikemezsiniz. Bu piyasayı beslemeyeceksek kimse bu inekten süt beklemesin. Bu otelci, esnaf ve simitçi için bile geçerli. Eğer bu ineğin önüne ot koymazsanız süt beklemeyin. Herkes kendini parçalarcasına sokaktaki turistten bir şeyler aparmaya çalışıyor. Turiste herhangi bir şey yapmak zorunda değiliz. Turiste lütfen hiçbir şey yapmayalım. Turist yokmuş gibi davranalım. Güler yüz bile göstermeyelim. Sadece suratımızı asmayalım yeter. Siz Avrupa'ya gittiğinizde 1 Euro aldatıldığınızda kendinizi nasıl hissediyorsanız onlar da kendilerini öyle hissediyor. Dönüp dolaşıp sistemi düğümlüyoruz. Turist sadece gelsin gitsin bu yetecek. Alanya kendi yapacağını yapar. Bir arkadaşımın anlattığına göre 2 İsveçli kıza yürürken 14 kişi laf atmış. Biz sapık mıyız? Sizin kızınıza, karınıza, bacınıza böyle bir şey gelsin ister misiniz? Bu nasıl kepazelik?" dedi.

17 Nis 2014 - 18:10 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber