Bu iflas binlerce otel ve acenteyi vuracak

Yatak bankası Hotelplease'i de bünyesinde barındıran İspanyol seyahat devi Transhotel Kayyum'a devredildiği açıklandı

YATAK bankası Hotelplease'i de büyesinde barındıran İspanyol seyahat deviTranshotel kayyuma devredildiği açıklandı. İspanya  - Madrid merkezli Transhotel'in kayyuma devredildiği açıklandı. Travelplease adlı bir de yatak bankasını bünyesinde barındıran şirketin iflası, dünya çapında binlerce acente ve oteli etkileyecek. Travelplease'in  50 bin otel ve 60 bin acenteyle çalıştığı belirtilirken, söz konusu iflasın sektörde ciddi etikilerinin olacağı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre, Hotelplease'ın otelcilere toplamda 30 milyon Euro borcu bulunuyor. 20 milyon Euro da acentelere borçlu olan şirketin toplam borcu 50 milyon Euro'yu aşıyor. İspanyol medyası, şirketin son birkaç yıldır finansal krizle boğuştuğunu aktardı. 1994 yılında kurulan ve bir aile şirketi olan Transhotel'in, Barselona merkezli Hotusa Group'a satışı için görüşmeler yapıldığı, ancak ailenin son anda satıştan vazgeçerek alacaklılara "Tüm ödemeler askıya alındı" bilgisini geçtiği kaydedildi. Şirketin satışında vazgeçilmesinin nedeninin ise, Hotusa Group'un önerdiği miktarın aileyi tatmin etmemesi olarak gösterildi. Beş yüz çalışanı olan Transhotel'in üst düzey yöneticilerinin kısa süre önce şirketten ayrıldıkları aktarıldı.

Kaynak: TurizmGüncel

10 Eki 2014 - 09:32 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber