Avrupalıya telefonla sağlık turizmi satacak

Çağrı merkezi ve telesatış alanlarında faaliyet gösteren ETB Group, bu mesleği biraz daha farklılaştırarak Avrupalıları Türkiye’deki hastanelerde tedavi ettirmeyi planlıyor

ÇAĞRI merkezi ve telesatış alanlarında faaliyet gösteren ETB Group, bu mesleği biraz daha farklılaştırarak Avrupalıları Türkiye’deki hastanelerde tedavi ettirmeyi planlıyor.

Erol Tazegül,

Avrupa ülkelerinde sağlık turizmi pahalı olduğu için insanlar Türkiye’deki gibi daha uygun fiyatlı hastanelerde tedavi olmak istiyor. Fakat konu sağlık olduğu için de insanlar yabancı bir hastaneye yeterince güven duymuyorlardı. 2003 yılından beri Avrupa ülkelerine verdiğimiz çağrı merkezi hizmet deneyimimiz sayesinde bu güven ve Avrupalıların Türk hastaneleri hakkında bilgi alma sorununu minimuma indireceğiz. Türkiye’deki hastaneler ile Avrupalı vatandaşları bir araya getireceğiz.” dedi. Tazegül,

“Sağlık turizmiyle ilgili 7-8 aylık hazırlığımız sürüyor.

Bu amaçla Türkiye’deki büyük hastanelerle anlaştık. Avrupa’dan getirdiğimiz heyetler anlaşmalı olduğumuz hastanelerin yeterlik düzeyini kontrol ettiler.  Gelen Avrupalılar özellikle son yapılan hastanelerin altyapısını çok beğeniyorlar. Bir sonraki adımda ise Brüksel, Berlin ve Rotterdam’da şubeler açacağız. Bu şubelerde yine ilgili ülkenin sigorta mevzuatına hakim çalışanlarımız ile hasta bu konuda yeterince bilgilendirilecek. Bu aşamadan sonra ise Avrupalı istediği hastanede daha uygun fiyata tedavi olabilecek.”

dedi.  

Fransızca, Almanca, İspanyolca dahil 9 farklı lisan ile müşterisine hizmet veren ETB Group, Avrupa’da ise anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşları vasıtasıyla hastaya bir ön kontrol yapacak, hasta ülkesine döndükten sonra da herhangi bir sorun olduğunda oradaki ofisi müşteriye garanti verecek. ETB’nin 7 ayrı ofiste 500 çalışanı bulunuyor. 2015 yılında sağlık turizmi projesini hayata geçirmeyi planlayan ETB Group öncelikle estetik gibi devlet sigortasının karşılamadığı alanlara yönelecek ve bu sahada yıllık 5-6 bin hasta hedefliyor.

ETB önümüzdeki yıl İstanbul Ataşehir’de inşaatına başlanacak olan Wellness&spa oteli ile de turizm sektöründe faaliyet gösterecek. Sağlık turizmi için gelen hastalar şirketin otelinde konaklayacak. Sağlık turizminde A’dan Z’ye her detayın çok önemli olduğunu ve Avrupalı hastanın titiz olduğunu vurgulayan Tazegül, otel yatırımıyla konaklama konusunda yaşanacak olası sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını belirtiyor.
Kaynak: Turizmaktuel

15 Ara 2014 - 12:00 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber