Arslan'dan bir başarı öyküsü

Alanya'da da otelleri bulunan ASKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, katıldığı bir söyleşide "Alanya’da bir gece kalmaya paramın yetmediği oteli yıllar sonra kiraladım" dedi

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Haftası' etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 'Başarı Öyküleri' konulu panel gerçekleştirildi. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda ANSİAD Üyesi ve Graphx Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Alkandemir'in oturum başkanlığını yaptığı panele ASKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitelilere kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını anlatan Antalya'daki Aska Oteller zincirinin sahibi Aslan, başarmanın yarısının istemek olduğunu söyledi. Çalışma hayatına 11 yaşında başladığını aktaran Aslan, yıllarca pazar günleri dahi çalıştığını kaydetti. Alanya'ya 1985 yılında turizm sektöründe çalışmak için geldiğini, bir otelde kalmak için fiyat sorduğunu ancak parası yetmediği için kalamadığını belirten Aslan, yıllar sonra aynı oteli işletmek amacıyla kiraladığını açıkladı. Aslan, "O dönemde param olamadığı için kalamadığım otelin yıllar sonra kiralandığını duydum. Hemen oteli kiralamak için adım attım ve yıllar sonra tek bir gece bile kalamadığım o oteli artık kiralayan biriydim" dedi.

'HIZLI OLAN KAZANIYOR'

Büyük balığın küçük balığı yuttuğu devrin artık geçtiğine işaret eden Aslan, hızlı olanın kazanacağını belirtti. Türkiye'de açılan şirketlerin yüzde 20'sinin aynı yıl kapandığına dikkati çeken Aslan, Türkiye'de büyük şirketlerin de ortalama ömrünün 30 yılı geçmediğinin altını çizdi. Aslan, "Maalesef güvenle ilgili endişelerimiz var. Önce güvenmeyi bileceğiz. Hiçbir zaman kontrol mekanizmasını da elden bırakmayacağız. Şirketim benim üzerimdedir. Şirketim için çalışıyorum. Sermayeniz paraysa bunu harcarsınız ama sermayeniz isminizse, isminizi siz de dahil kimse harcayamaz" diye konuştu.

11 Ara 2014 - 23:04 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber