Arayan var gelen yok

Rus Seyahat Acentaları Birliği'nin (ATOR) açıkladığı verilere göre, Ruslar Ağustos ayında en çok tatil aramasını yine Türkiye için yaptı

SÜRPRİZİ ise, Rusya'nın içindeki resortler yaptı. ATOR Analitik Servisi'nin açıkladığı verilere göre, Ruslar Ağustos ayında Temmuz ayına kıyasla yüzde 18 oranında daha fazla tatil araması yaptı. Aramalarda ilk sırada Türkiye yer alırken, ikinci ve üçüncü destinasyonlar sırasıyla Mısır ve Yunanistan oldu. Verilere göre en büyük sürpriz ise Rusya'nın içindeki resortlere ilişkin aramalarda gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında en çok aranan destinasyonlar sıralamasında 16. sırada yer alan Rusya'daki resort bölgeler, bu yıl 10 sıra birden yükselerek 6. sıraya yerleşti. Ağustos ayında yapılan tatil aramalarının yüzde 78'lik dilimi, rating listesinde yer alan 30 destinasyondan 5'ine yönelik gerçekleşti. Bu ülkeler sırasıyla, Türkiye, Mısır, Yunanistan, Tayland, Kıbrıs ve Rusya içindeki resortler olarak sıralandı. Bir önceki yılın aynı ayıyla kıyaslandığında, listede ilk 5'te yer alan ülkelere ilişkin aramanın yüzde 12 oranında gerilediği görülüyor. Rusların aramalarında en önemli iki belirleyen ise, fiyatlar ve vizesiz seyahat oldu.

ARAMALAR YÜZDE 18 ARTTI

Temmuz ayıyla kıyaslandığında, istatistiğe dahil olan 30 ülkeden 22'sinin pozitif ivme kaydettiği görüldü. Geçen yıl, Temmuz-Ağustos arasında yüzde 20 civarında gerileme yaşanırken, bu yıl aynı aylar arasındaki aramaların yüzde 18 arttığı görüldü. Rusya'da negatif dinamik gösteren ülkeler ise Abhazya, Bulgaristan, Kıbrıs, Tunus, Hırvatistan ve Karabağ oldu.

İŞTE ARANMA ORANLARI 

ÜLKE   ARANMA (%) DEĞİŞİM (%)

Türkiye 34.8 +7.8

Mısır 18.9 +5.6

Yunanistan 6.1 -1

İspanya 5.6 +1.3

Tayland 4.8 -1.3

11 Eyl 2015 - 21:11 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber