Antalya'da turizmde kırmızı alarm!

Turizmdatabank tarafından derlenen verilere göre, 2016 yılına turist sayısında gerileme yüzde 22 gerileme ile başlayan Antalya’da düşüş eğilimleri şubatta % 33, martta % 20 ve nisanda % 41 oldu. Mayıs`ın ilk yarısında bu oran yüzde 47`ye çıktı

OCAK-Nisan döneminde, Rusya ve Avrupa pazarlarından gelen turist sayısında büyük gerileme yaşayan Antalya’da, Mayıs ayı da düşüşle devam ediyor.
Turizmdatabank tarafından derlenen verilere göre, 2016 yılına turist sayısında gerileme yüzde 22 gerileme ile başlayan Antalya’da düşüş eğilimleri  Şubat’ta % 33, Mart’ta % 20 ve Nisan ayında da % 41 oldu.
Mayıs ayının ilk yarısında, Antalya’ya gelen turist sayısındaki  gerileme yüzde 47 dolayında çıktı.
YÜKSEK SEZONDAN ÖNCE DURUM İYİ DEĞİL
Yıl başından Mayıs ayı ilk yarısına kadar geçen sürede kente gelen turist sayısı da % 36 dolayında düşerek 1,7 milyon dolayından 1 milyona indi.

18 May 2016 - 11:19 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Eski turizmci - Turizmde gelene gecir,gidene kaptir mantigiyla hareket edilirse gun gelir turistte uyanir bir daha gelmez. Bir bira ispanyada 2 euro. Alanyada en az 8 euro . Turistik sehirlerde hic fiyat denetimi yok. Turist adeta yolunmaya gelmis koyun gibi. Cep guvenligi olmadigi gibi,can guvenligide olmamaya baslayinca yabancilar daha ucuz guvenli gunesli pilajlara kaydilar .ispanya,italya,fransa akdenizi,yunanistan,adriyatik sahilleri rekor turist sayisina ulasacaklar.bu durum turiste gecirme turizmi yapanlara otellere,isletmecilere ders olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
09

Mert - Antalya`lılar size haktır mustahaktır, çünkü Antalya`lılar AKP oy verdiler, ama bakınız etme bulma dünyası, Allah nasıl bir yerlerden ceza olarak geri veriyor, bu benim sözüm değil Allah söylüyorAllah ne diyor bir okuyun.

Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

Hani birisi her Cuma Bakara Makara diye Cuma mesajı atıyordu ?

Bir başkası diğeri miting meydanlarında elinde Kur`an-ı Kerim`I sallıyordu siyasi çıkarı uğruna Din istismarı yapıyordu ?

NİSA Suresi 140.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
07

- saçmalamayın, senin partin Allah'tan torpilli mi arkadaşım. neyin kini bu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
06

alanya lı suvari - mert! boş boş konuşup insanların vaktini alma!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
05

Engin - Ne içtin Koç'um sen otu fazla kaçırdın herhal

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
04

doğru ama eksik... - sanırım demek istediğiniz gerçek şeriatı getirecek saadete falan oy verin...ama hepsi aynı bunların...akp, mhp, saadet, geçmişin demokrat partisi, anapı dypsi tutucu gerici partilerdir...bunlarla türkiye ilerlemez...birkaç baraj, yol yaparlar borçla...ilerliyoruz derler...oysa herşey ithal...dinle bilim ve teknoloji uyuşmaz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
03

Mustafa - Esas olan içimizdeki terör destekçilerini chpkkhdp temizledikten sonra bu ülke daha huzurlu olur ve turist gelir. 2..Global terör korkusu en büyük etkendir artı yanibasimizda ki Suriye savaşı durmadikca turist beklemeyelim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
02

mustafa - mert paralelcimisin sen?at gözlüklerini çıkarda şöyle gerçeklere bir bak?devletimiz 7 düvelle savaşıyor!sen de kandil de dahil bütün düşmanların ağzı ile konuşup aklın sıra yorum yapmışsın!biz Antalya lılar sonuna kadar devletimizin yanındayız,yeterki bu terör bitsin,sizde dokunulmazlıkların kalkmaması için chpkk oldunuz.....aç gözünü aççççç

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19
01

X man - Ben gelmeyen turiste uzulmem cunki mayis ayi zaten fiyatlar cok dusuk. Bu insanlarin bir kismi illaki ilerleyen aylarda gelecek. Yeterki korkup fiyatlari dibe cekmesinler. Sahsen turkiyedeki en yeteneksiz yoneticiler alanyada yasiyor. Dunyanin neresine goderseniz gidin 14 euroya iltra hd satan bi otel oldugunu soyleseniz adamlar gtyle guler size. iste bu yip adamlara yillardir dahiymis muamelesi yapilarak yazli kisli maas veriyor otelciler :)))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 11:19

Çorum Haber