Antalya'da iş dünyasından 'tatil' itirazı!

Turizm sektörünün, “2 bayram birleşsin, 10 gün tatil yapılsın” önerisine Antalya iş dünyasından itiraz geldi. Antalyalı patronlar, “Türkiye’nin çalışmaya, üretmeye ihtiyacı var” fikrinde birleşti

ANTALYALI turizmcilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 1 Eylül tarihinde başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek olan Kurban Bayramı’nın birleştirilmesi önerisine iş dünyasından itiraz geldi. Tatil süresinin 10 güne çıkarılmasının ekonomiye olumsuz olarak yansıyacağını dile getiren Antalyalı patronlar, 28 ve 29 Ağustos günlerinin bayrama dahil edilme fikrine tepki gösterdi. 
‘BAYRAM YETERİNCE UZUN’

“Türkiye’nin çalışmaya ihtiyacı var” diyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Turizm sektörünün beklentisini anlıyoruz. Fakat uzun süreli tatillerin piyasaya olumsuz etkilerini de dikkate almak gerekiyor. Zaten bayram süreleri yeterince uzun. Birde bu sürelere ekleme yapınca tatil süreleri 10-12 güne çıkıyor. Türkiye zor bir süreçten geçerken tatili değil çalışmayı düşünmeliyiz” dedi.
‘YUNANİSTAN GİBİ OLURUZ’

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, “Tatil süresinin kaç gün olacağı uzun süredir gündemi meşgul ediyor. Keşke istihdamı, çalışmayı, üretmeyi de bu kadar sık gündeme taşısak. Tatil süresinin uzunluğu turizm sektörüne olumlu yansıyabilir ancak biz ekonominin bütününe bakmalıyız. Aksi halde Yunanistan ekonomisi gibi tembelleşip çökebiliriz” diye konuştu.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

Tatil tartışmasının iki farklı açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, “Bayram tatilinin uzaması Türkiye geneline bakıldığında iş kaybına neden olacaktır. Ancak Antalya açısından değerlendirildiğinde tatil süresi ne kadar uzarsa kentteki hareket o kadar artar. Bu hareketin de ekonomiyi canlandıracağını düşünüyorum. O yüzden konuya iki farklı açıdan bakarak yorumlamak gerekiyor” dedi.

‘DOĞRU PLANLAMA YAPILMALI’

Tatil sürelerinin tüm sektörlerin durumu dikkate alınarak planlanması gerektiğini vurgulayan Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Başkanı Leman Sedef Tuna, şöyle dedi: “Turizm gerçekten önemli bir sektör. Dolaylı olarak birçok sektörü de hareketlendirdiğini biliyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik yapı bizim daha çok çalışmamızı gerektiriyor. O yüzden tatil süreleri çok fazla uzamamalı.”

12 Ağu 2017 - 11:23 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Mikail - 10 gün tatil iznine karşılarmış.. Sanki 10 gün içinde atomu parçalayıp dünyaya ithal edecekler. Bırakın insanlar tatilini yapsın dinlensin. Turizm içinde gayet iyi bir karar olacak görüşündeyim. Esnafımız, çalışanımız vs herkesin bu tatile ihtiyacı var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
08

tatil ülkesi - mikail bey 10 günde atom parçalanmasada bir başlangıç olur enazından. zaten yeterince tatili olan bir ülke değilmiyiz ayrıca bayramda benim bildiğim büyüklerin yanına gidilir el öpülür gönül alınır tatil nedir yahu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
07

Adem - Siz yunaistan oluruz diyorsunuz ya o yunanistan bizden fazla turist agirliyor duzluge cikmak üzere hangi europali geliyor turizm ci batiyor umrunuzda degil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
06

Delicocuk - Hakikaten bu ne tatil bolluğu olan bir ülkeyiz her bayram 10 gün tatil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
05

3mr3 - Boş lakırtı altında kim bilir ne ufak hesaplar çıkacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
04

esra - Türkiye'de bayramdan çok ne var bize hergün bayram

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
03

ibrahim - Millet evine ekmek götürebilir, 10 gün tatile parayi nerden bulacak!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23
02

Tahsin - Antalyada iş dunyasimi var sanayi fabrikami var neye karsi cikiyorlar turizmci esnaf batiyor umrularindami

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:23

Çorum Haber