Anex hedef büyüttü

Rusya ve Ukrayna'dan GZP'ye direkt uçuş yapacak olan Anex Tour'un Alanya kapasitesini iki katına çıkardığı ve bu iki ülkeden her gün 4 sefer planladığı bildirildi

ALANYA turizm sektörünün büyük umutlar bağladığı Rus pazarına yönelik gelişmelere bir yenisi daha eklendi. 
Pegasus ve Rus havayolu şirketi Pobeda'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) direkt uçuş izni almasının ardından, daha önce uçuş rotalarına GZP'yi de aldıklarını açıklayan Anex Tour'un yoğun talep nedeniyle Alanya kapasitesini iki katına çıkardığı, bu yüzden Alanya'nın doğusundaki 5 yıldızlı otellerin büyük çoğunluğu ile anlaşma yaptığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre tur operatörü Anex Tour, kendi havayolu şirketi Azur Air'in 189 kişilik uçaklarıyla GZP'ye her gün Rusya ve Ukrayna'dan 4 uçuş yapacak. Bu da GZP'ye her gün sadece Anex'le 756, haftada 5 bin 292 turistin gelmesi demek. Bu uçuşların en az 25 hafta süreceği düşünüldüğünde ise, sadece Anex'in Alanya'ya getireceği turist sayısının 132 bin civarında olduğu görülüyor. 
'ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME'
Anex'in bu planlamasına yönelik Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu "Bu, Alanya turizmi adına çok önemli bir gelişme. Çünkü Avrupa ve Kuzey Avrupa'da rezervasyonlar çok kötü durumda. Bu ülkelerde 2016'nın bile gerisindeyiz. O yüzden Türkiye ve Alanya turizmi, bu yıl Rusya ile çevresindeki Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, iç pazar, Baltık ülkeleri, Arap ülkeleri ve Bulgaristan ile Romanya'ya endekslendi. Bu yıl Türkiye'ye 3 milyon Rus gelmesini bekliyoruz. Anex 130 bin civarında Rus turisti Alanya'ya getirirse, diğer tur operatörlerinin de 300 bin civarında Rus turisti Alanya'ya getireceğini düşünebiliriz. İyimser bir tahminle, Rusya ve BDT ülkelerinden Alanya'nın bu yıl yaklaşık 500 bin turist alması mümkün" şeklinde konuştu. 
'GZP ANEX UÇUŞLARINA HAZIR'
Yeni Alanya'nın, Anex Tour'un Rusya ve Ukrayna'dan her gün 4 sefer planlamasına ilişkin sorularını yanıtlayan GZP TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı "GZP, Anex uçuşlarına hazır. Anex, GZP'ye uçuş yapacak ancak şu an her gün kaç uçuş yapacağına ilişkin olarak elimizde net bir bilgi yok" dedi.   
19 Ekim 2016 tarihinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve TAV Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay ile bir araya gelen Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu, 2017 uçuş rotalarına GZP'yi de alarak Rusya ve Ukrayna üzerinden direkt uçuş yapacakları müjdesini vermişti.

22 Şub 2017 - 22:56 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber