Anabella Otel’e 128 bin TL ceza

İncekum Belediyesi, kamuya ait yola kaçak inşaat yapan Anabella Otel’e 128 bin TL para cezası kesti

Mustafa ADIYAMAN
İNCEKUM Belediyesi, beldenin Alanya girişinde faaliyet gösteren Anabella Otel’e imar planında 5 metrelik yol olarak görülen yere kaçak trafo binası yaparak kapattığı gerekçesiyle 128 bin 230 TL 57 kuruş para cezası kesip yıkım kararı aldı ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Trafo binasının yapımı yanı sıra kamuya ait yolu da tel örgü içersine alan Otelin sahibi olan Dericizade şirketi yönetiminden turizm sezonu sonunda kaçak binayı yıkarak, söz konu alanı kamuya terk edeceğine dair noterden taahhütname alındı. KAMUYA AÇILACAK Bugüne kadar kamu menfaatine zarar veren hiç bir çalışmaya ve yatırıma göz yummadıklarını, bundan sonra da yummayacaklarını belirten İncekum Belediye Başkanı Fahri Baysal, kanunlara uygun yapılacak çalışmalara da imkanları dahilinde yardımcı olduklarını bildirdi. Baysal, şöyle konuştu: “Söz konusu otele 3194 sayılı imar kanunun 42’nci maddesine göre ceza kesilmiştir.  Yasal sürede yıkımın gerçekleştirilmemesi durumunda ilgili şirkete yıkım cezası da kesilerek, binanın yıkımı tarafımızdan gerçekleştirilecektir. Bölge, tekrar kamunun kullanımına açılacaktır.”

#

30 Ağu 2012 - 02:51 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber