“Amacımız artışı sağlamak“

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Şerefnur Kayhan, Son 5 yılda mavi bayrak sayısında yüzde 50 civarında artış yaşandığını söyledi

- Erkan UYSAL

DERNEK binasında açıklama yapan Kayhan,"Geçen sene 43 numune noktasında 56 bayrağımız vardı. Bu sene 43 numune noktasında 63 bayrağımız var. Amacımız mavi bayrakta artışı sağlamak. Problem yaşanmayan bu işe gönül veren tesislerle çalışmak. Mavi bayrak almak için teklifler tesislerimizden geldi. Artık bu işe Alanya'daki bütün plajlarımızda bulunan yetkililer, tesislerimiz ciddiyetle bakıyorlar. Çünkü dünyanın her yerinde mavi bayrak bir araçtır. Temizliğin, çevrenin düzeninin, güvenliğin bir arada olduğu misafirlerimizin rahat edebileceği ve tüm kriterlere sahip bir araçtır. O yüzden otel plajlarımızdan olsun bugünlerden bile seneye için müracaat etmek isteyen birkaç tesis bulunuyor. Seneye mavi bayrak sayısı biraz daha artacak" dedi.
"TERCİH NEDENİ OLUYOR"
Mavi bayrak sayısının artışına değinen Kayhan, "Öncelikle merkezi arıtma sisteminin devreye girmesi. Münferit arıtmalar kalktıkça denizlerimiz daha temiz hale geliyor. Doğanın ve çevresel katkılardan dolayı zaman zaman denizlerimizde görsel kirliliğe rastlayabiliyoruz. Önemli olan orada insanlara zarar vermeyecek sonuçlar elde etmek. Diğer kriterlerimizle birlikte plajlarda misafirlerimiz kaldıkları otelde güvenlik açısından daha rahat hissettikleri için mavi bayraklı tesislerimiz tercih nedeni oluyor. Bunu da web sitelerinde mavi bayraklı otel olduklarını ifade ederek otellerimiz tercih nedeni olabiliyor" şeklinde konuştu.

30 Nis 2014 - 15:32 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber