ALTİD'den önemli toplantı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, istihdam ve işbaşı eğitim programlarıyla ilgili verilen devlet teşviklerinden en yüksek düzeyde fayda sağlanması için üyelerine yönelik toplantı düzenledi

Mazlume GÖKTAŞ
ALANYA
Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), İşsizlik Sigortası Kanunu’na ek olarak getirilen istihdam ve işbaşı eğitim programları teşvikleriyle ilgili bir toplantı düzenledi. Sunprime C-Lounge Otel’de düzenlenen toplantıda, teşviklerden en yüksek faydanın sağlanması için Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) anlaşma yaptığı Proventus İstihdam Teşvik Danışmanlığı firmasının temsilcisi Bora Ekmekci, ALTİD üyelerine sunum yaptı. Yapılan sunumda şunlar kaydedildi: “Bildiğiniz üzere 6111 sayılı Torba Kanunu uyarınca 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na ek olarak istihdam teşvikleri getirilmiştir. Söz konusu teşvikler ile ilgili genelgede yer alan şart ve kriterleri içeren parametreler, her ay ayrı hesaplama gerektirmesi ve yanlış bildirimlerin cezaya tabi olması nedeniyle teşvikten tam olarak yararlanamama ya da eksik yararlanma gibi sonuçlara neden olmaktadır. TÜROFED, şirketlerin bu teşvikten yararlanabilmesi için gerekli olan hesaplama ve raporlamaları hatasız ve eksiksiz yapan, kullanımı kolay, düşük maliyetli ve yüksek hızlı bir sistem hazırlamış olan Proventus İstihdam Teşvik Danışmanlığı firması ile bir anlaşma yapmıştır. Firmanın hizmet bedeli, şirketlerin aldığı teşvik miktarının belli bir oranına karşılık gelmekte ve TÜROFED üyeleri için bu oran en düşük seviyeden belirlenmiştir. Bu sistem web ara yüzünde size sağlanan bir ekran ile 6111 teşvik hesaplamasını yapmaya imkan vermektedir. Buna ek olarak 6111 İşbaşı Eğitim Programı Teşviki ve 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki teşvik de Proventus tarafından hesaplanmaktadır.”

30 Mar 2017 - 22:28 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber