ALTAV Estonya’da

TURİSMİMESS Tourest Fuarı 15-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Estonya’nın başkenti Tallinn şehrinde yapıldı. Fuara katılan Alanya Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Dahaoğlu, 45 metrekare alanda kurulan Türkiye standında Antalya, Alanya, Kemer, THY, ve ikisi bakanlığa ait olmak üzere toplam 6 stant olduğunu söyledi.

Toplam Estonya nüfusunun 1,5 milyon olduğunu ifade eden Dahaoğlu, ülkede 3 gün içerisinde 27 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini belirtti. Dahaoğlu, “Ekonomisi diğer Letonya ve Litvanya’ya göre daha iyi olan Estonya’da nüfus oldukça genç. Ağırlık olarak erken rezervasyon yaptırmayı benimseyen Estonyalıları THY, bu yıl haziran ayından itibaren İstanbul’a Vilnuss üzerinden direk seferlerle taşıyacak. Ve ilk uçuşun şimdiden dolması, fuarda memnuniyet yarattı. Fuarın ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Estonya Büyükelçimiz Ayşenur Alpaslan, stantları ve tur operatörlerini tek tek dolaşarak temennilerde bulundu. Alpaslan, aynı akşam turizmciler onuruna Konsolosluk Residence’da yemek verdi.
Fuar satışlarının geçen seneye göre yüzde 50 fazla olduğu söyleniyor. Teztour, Lagina Travel, Nova Turas, Aurinko Matkat ve diğer tur operatörleri 2013 yılına yönelik beklentilerinin iyi olduğunu ve satışların da buna yansıdığını söylüyorlar.
Yine burada da duyduğumuz güzel bir haber olarak; Baltık bölgelerinde en güçlü tur operatörü olan Novaturas’ın başlangıç olarak bu sene nisan ayından 10 Ekim tarihine kadar haftada bir uçakla Vilnus’dan Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na yeni bir havayolu şirketiyle seferlere başlamak için planlama yaptığıdır. Temennimiz bu planlamanın gerçekleşmesi ve gelecek yıllarda da diğer ülkelerin takip etmesi olacaktır” dedi.


#

21 Şub 2013 - 00:21 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber