ALTAV'dan Almanya’da tanıtım vakti

Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen Festi Ramazan’da stant açan ALTAV, 800 bin kişinin katılacağı şenliklerin son gününe kadar tanıtım yapacak

ALMANYA'NIN Dortmund şehrinde her yıl Festi Ramazan adı altında düzenlenen Ramazan Şenlikleri kapılarını açtı. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) da tanıtım çadırı kurduğu festivalin ilk günlerinde Alanya’yı ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen temsil etti. Ramazan boyunca Alanya’nın tanıtılacağı festivalle ilgili açıklama yapan Dahaoğlu, şunları kaydetti:
'TÜRKİYE’DEN KATILIM YÜKSEK'
"ALTAV olarak bu yıl 30 uluslararası fuar ve tanıtım etkinliğine katılan Alanya, yurtdışında yaşayan Türklere yönelik önemli bir çalışmaya imza attı. Bu yıl 5’inci kez düzenlenen etkinlikte bir ay boyunca açık kalacak olan çadırlarda yiyecek içecek ikramları, alışveriş seçenekleri sunuluyor. Bunun yanı sıra Türkiye'den birçok emlak ve otel temsilcisinin de katıldığı gözlemleniyor.
'ALANYA TATİLİ HEDİYE EDİLECEK'
Bölgesel tanıtım olarak sadece Alanya ve Hatay'ın yer aldığı festival saat 18.00’dan itibaren başlayarak hafta içi 02.00’a, hafta sonları ise 03.00’a kadar devam ediyor. Mehteran takımı, Keloğlan ve Arap Bacı gibi müzikal gösterilerin yanı sıra her akşam farklı bir organizasyon yapılıyor. Alanya standında dağıtılan promosyon malzemeleri büyük ilgi görüyor. Ayrıca standımızda bulunan Alanya çerçevesiyle fotoğraf çekerek Facebook ve Instagram gibi mecralarda paylaşan ve en çok beğeni alan kişilere festival sonunda Alanya tatili hediye edeceğiz.
'ALMANLAR TEDİRGİN YAKLAŞIYOR'
Almanya'dan, Hollanda'dan, Belçika'dan ve Fransa'dan günlük 20-25 bin, çoğunluğu gurbetçi ve yabancı misafirlerin ziyaret ettiği festivale geçen yıl 700 bin kişi katılmış ve bu sene 800 bin kişinin katılımı bekleniyor. Alman vatandaşları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde güvenlikle ilgili tedirginliklerinin devam ettiği görülüyor. Türkiye'nin vazgeçilmez olduğunu fakat bu sene tercih etmek istemediklerini söyleyen ziyaretçiler gelecek yıllardan itibaren olaylar olmaması durumunda Türkiye’ye ve Alanya’ya tekrar gelmek istediklerini belirttiler.
'GURBETÇİLER GELİYOR'
Buna karşılık gurbetçi vatandaşlarımız ise Alanya'yı yakından tanıdıklarını belirtiyorlar ve bu yıl otel fiyatlarının ekonomik olmasından dolayı bayram sonrasına rezervasyon yaptırdıklarını görüyoruz. Hedefimiz daha fazla gurbetçi misafirlerimizi bölgemize çekmek. Daha önce ziyaret gerçekleştirdiğimiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in ALTAV'a verdiği destek sözüyle EXPO 2016 Antalya'nın da tanıtımını daha geniş bir ürün ve malzeme desteğiyle yapıyoruz.
'DİN, DİL VE IRK GÖZETMİYORUZ'
Görüşme yaptığımız Festi Ramazan Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Özkara, dünyanın en büyük kültür ve Ramazan festivali olan bu organizasyonun 65 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 40 çeşit değişik gastronomisi ile birlikte 180 katılımcı ile açık ve kapalı alanlarının bulunduğunu, Ankara'dan 20 kişilik bir tiyatro ekibi ile birlikte programlar yapıldığını ve 'Nerede o eski Ramazanlar' sloganıyla hareket ettiklerini söyledi. Din, dil ve ırk gözetmeksizin herkesi kucakladıklarını belirten Ergün, misafirlerinin yüzde 70 Türk, yüzde 20 Alman ve yüzde 10 kadarının diğer ülke vatandaşlarından oluştuğunu söyleyerek Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmayı hedeflediklerini dile getirdi."

09 Haz 2016 - 09:48 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber