Alanyalı turizmciye müjde

Almanya'dan uçuş yaparken Aralık 2016'da GZP'den çekildiğini açıklayan SunExpress, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle yeniden geliyor

Yasin ARAZ

TÜRK Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, Almanya'nın Düsseldorf şehrinden Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) gerçekleştirdiği direkt uçuşlarla Alanya turizmine büyük katkı sağlamıştı. İlkini 5 Kasım 2013'te gerçekleştirdiği bu uçuşlarla GZP'nin de gücüne güç katan SunExpress, 8 Aralık 2016'da GZP'den çekildiğini duyurmuştu.
DEVREYE ÇAVUŞOĞLU GİRDİ
GZP'nin mimarı olan, GZP'nin gelişip, büyümesine sürekli katkı sunmaya devam eden Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GZP'ye Rusya'dan Pobeda, Coral ve Anex Tour'un charter seferleri başlatmasını sağladığı gibi bu konuda da devreye girdi. SunExpress yetkilileriyle Almanya'dan yeniden GZP'ye uçuş başlatılması konusunda görüşmeler yapan Bakan Çavuşoğlu, son olarak geçtiğimiz Mart ayında Almanya'da gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda SunExpress standını ziyaret etmiş ve burada SunExpress CEO'su Jens Bischof'la görüşmüştü. Çavuşoğlu, Bischof'a "Neden Alanya GZP'den çekildiniz? Oysa uçuşlar iyi gidiyordu ve Alanya'nın SunExpress'e ihtiyacı vardı" demiş ve uçuşların yeniden başlatılmasını istemişti. Ve SunExpress, Çavuşoğlu'nun girişimlerinin ardından yeniden GZP'ye uçmaya karar verdi. Uçuş periyodu henüz belli olmayan SunExpress'in yüksek ihtimalle önümüzdeki haziran sonu, en geç temmuz başında seferlere başlaması bekleniyor. SunExpress, ilk etapta Almanya'nın Frankfurt ve Köln şehirlerinden direkt GZP'ye uçacak. Halen Almanya'dan uçuşlarını sürdüren Germania'nın ardından bu ülke ile GZP'yi birbirine bağlayacak ikinci havayolu şirketi olacak olan SunExpress, seferleriyle hem GZP'ye, hem de Alanya turizmine büyük katkılar sağlayacak.
'BAYRAM ETTİREN BİR HABER'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi: "SunExpress'in geçtiğimiz yıl olmayışı büyük üzüntü vermişti. Sadece bizler değil, Alanya'da yaşayan Alman misafirlerimiz de çok üzülmüştü. Ama şimdi tekrar geliyor olmaları çok önemli. Bu da Alanya'nın yerinin kesinlikle dolmayacağının kanıtı. Özellikle son bir haftadır Pobeda, Coral ve yarın (bugün) inecek Anex ile çok güzel duygular yaşamıştık. İlerleyen günlerde Pegas'ın da ineceğini biliyoruz, şimdi de SunExpress haberini aldık. GZP'nin güçleniyor olduğunu, uğrak noktası olmaya başladığını görmek sevindirici. Umuyoruz ki SunExpress ile beraber diğer havayolları da GZP'ye sefer düzenlemek için girişimlerde bulunurlar. Diğerlerinde olduğu gibi yine yanımızda olan ve her zaman destek veren Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Desteğini her zaman hissediyoruz."
'YOKLUĞU HİSSEDİLMİŞTİ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ise "SunExpress, THY ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olması nedeniyle önemli bir firmaydı. Çünkü birisi bizim milli havayolumuz diğeri de Almanya'nın milli havayolu firması. Alman tatilcilerin Alanya'ya gelmesi ve yolcularda güven oluşması adına bu çok önemliydi. Geçtiğimiz yıl eksikliğini gerçekten hissettiren bir firma oldu. Şimdi bunlar da geride kalıyor. Tabi bunda Alanyalı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun payını atlamamak gerekir. Kendisi Alanya için çok önemli bir fırsattır. Kendisine çabaları ve verdiği destekler için teşekkür ederiz" diye konuştu.
'AVRUPA'DA TALEP OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise "Geçtiğimiz yıl piyasa şartları yüzünden uçuşlarını GZP'den Antalya'ya kaydıran SunExpress'i tekrar GZP'de görecek olmak büyük mutluluk. Son derece sevindirici bir gelişme. Bu olay bizim için Avrupa'da durgun geçen sürecin akabinde doğan talebin de devam ettiğinin göstergesi. Bu gelişmelerin yaşanmasında emeği olan başta Bakanımız Çavuşoğlu olmak üzere tüm yetkili ve ilgililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

27 Nis 2017 - 18:23 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber