Alanya'da turizmcinin kış ümidi

Alanya'nın kış turizmi için büyük umutlar beslediği Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nin artık bitirilmesini isteyen turizmciler "30 yıldır konuşulan Akdağ tam anlamıyla yılan hikayesine döndü" dediler

Yasin ARAZ

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Turizm sezonunda sıkıntılar çekiyoruz ama bu sıkıntıları giderecek adımlar atmıyoruz" dedi. Çavuşoğlu, "Akdağ Projesi tam bir yılan hikayesine döndü. Yıllardır konuşuluyor ama yapılan bir şey yok. Devletimiz orada yol da yaptı, yetkililer araştırma da yaptı. Ama bunların dışında hiç bir somut adım yok. Golf projesi gibi o da havada kalan projelerden artık. Herkes konuşuyor ama yapılan bir icraat yok. Tek bir icraat var, o da yol açılması. Umuyoruz ki bu çalışmalar tekrar gündeme gelir ve hayata geçirilir. Alanya'nın, turizmimizin buna ve bunun gibi projelere ihtiyacı var" diye konuştu.
'DARBE GİRİŞİMİ AKDAĞ'I DA VURDU'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise "Alanya'nın her türlü yeni projeye ihtiyacı var. Şu an gündemde olan golf ve kayak projeleri olmak üzere daha nicelerine ihtiyacımız var. Alanya'nın denizine, kumuna, güneşine neden kayağı da eklemeyelim? Ama üzerine daha çok düşülmesi gerekiyor. Projeler ne yazık ki yavaş ilerliyor. Bunda pek çok etken var tabi ki, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle beraber devlette ne yazık ki aksamalar oldu. Kısa sürede hayata geçmesini istediğimiz bir çalışma" dedi.
'AKDAĞ YATIRIMLARA HAZIR'
Akdağ'la ilgili uzun yıllardır çalışmalar yürüten Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise "Göreve geldiğimizden günden bu yana Akdağ konusunda yoğun biçimde girişimlerde bulunduk. 1995 yılında 'Kış Sporları Turizm Merkezi' olarak ilan edilen Akdağ’ın statüsü 21 yıl sonra bugün 'Antalya Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak değiştirildi. Gelinen nokta Akdağ için bir milat. Bölge yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanma imkanına kavuştu. Projenin sürekli takipçisiyiz. Bu noktada da başta Alanyalı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

17 Ağu 2017 - 23:12 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kemal Koçaş - Alanya hayatta hiçbirzaman bu Akdağ projesini yerine getiremez asla belki çok belki 20-30 yıl sonra

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 23:12

Çorum Haber