'Alanya'da düzen bozulmadı'

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi: Alanya'daki gösteriler turizmi etkilemedi

Günay AKTAŞ

ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Sipahioğlu, Alanya’da gerçekleştirilen Gezi Parkı protestolarında turizmi olumsuz yönde etkileyecek ve düzeni bozacak bir olay yaşanmadığını belirtti. Göstericilerin sağduyusu ve emniyet teşkilatının sabırlı tutumu ile protestoların sorunsuz şekilde gerçekleştiğini kaydeden Sipahioğlu, "Demokratik platformda kanunlara uygun olarak yapılan bir toplantının veyahut söylemin bizlere zararı yok. Ama İstanbul'daki olayların dış basına abartılı bir şekilde aktarılması, İstanbul ölçeğinde ve genelde olumsuz bir etki yarattı. Bugüne kadar Alanya'daki eylemlerin yasal çerçeve içerisinde kalması, bir saldırgan veya bir provokatif olayın olmaması bizim için önemli. İskandinav pazarında bir yetkili ile yaptığım görüşmede satışların hareketlendiğini öğrendim. Gezi olaylarının uluslararası platformda gündemden düşmesiyle işlerin rayına gireceğini düşünüyorum. Olayların bu noktaya gelmesine vesile olan ana sebebin veya gerekçenin ortadan kalkmış olması ile sanırım bundan sonrası için, huzurlu ve daha dingin günleri birlikte yaşarız" dedi.
'ESNAFA MOTİVASYON KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Esnafın turizm sezonunun kötü olduğu söylemlerine karşın, geçen sezon ile bu sezonu değerlendiren Sipahioğlu, "Geçen seneki sayısal ve ekonomik rakamların bu sezonda da hemen hemen gerçekleşeceğini düşünüyorum. Yeni ilave yatakların olması nedeniyle onları karşılayacak artış olur mu, olmaz mı önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Yani, esnafın şikayetçi olup olmaması biraz göreceli. Bazı arkadaşlara baktığımız zaman işleri güzel, bazılarının işlerinde gerçekten durgunluk var. Bizim halkımıza söylemekten de yorulduğumuz bir konu var, farklılığı yaratıp müşteriye sunmalılar. Sıralı işyerlerinin aynı ürünler, aynı renkler aynı mamuller koyması bir farkındalık yaratmıyor. Bu farkındalığı yakalayanlar zaten ciddi sonuçlar aldılar. Mesela triatlon. Bir çok esnaf arkadaşla görüştüm, özellikle restoranlarda, kafelerde bir hafta boyunca çok canlı ticaret yaşamı olduğunu söylediler. Önümüzdeki günlerde de hentbol başlıyor. Arkasından plaj futboluyla ilgili bir organizasyonumuz var, bu organizasyonlarla esnafımıza motivasyon kazandırmaya çalışıyoruz. Bir caddenin birkaç gün kapalı kalması şehrin dinginliğini, tatil beldesi olmasını ortaya koyan bir durumdur. Yani araçsız, daha insani bir boyutta şehir algısını yaratmak da, aslında Alanya’nın pazarlanmasına da önemli bir katkı sağlar. Bu konuda da Alanya halkımıza, özellikle gayret eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
'YAYIN İÇİN PARA TALEP ETMEDİK'
TRT'nin Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda canlı yayın yapmaması hakkında da bilgi veren Sipahioğlu, şöyle konuştu: "Biz tekliflerimizi sunduk, böyle bir Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacağımızı, çekim yapacaklarsa para talep etmeyeceğimizi söyledik. Bunu değişik kanallara ilettik. Yapıp yapmamak, verip vermemek onların takdiriydi. Oysa Alanya'nın o 3 gündeki farklılığını, farkındalığını uluslararası camiaya canlı olarak sunabilseydik, belki uluslararası medyanın ama iyi niyetli, ama art niyetli yayınlarına da (Gezi olayları) güzel bir kapak olurdu diye düşünüyorum. Bizden kaynaklanmadığını açıkça ifade ediyorum. Gelen yabancı sporcular, vatandaşlar ve medya mensupları, özellikle sosyal medya üzerinden Alanya'nın güzelliklerini yaydılar. Çünkü Avrupa’da futboldan sonra en çok lisansı olan spor dalı triatlon. Bunu yavaş yavaş Alanya öğrendi, umarım yavaş yavaş Türkiye de öğrenir."

20 Haz 2013 - 10:01 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber