“Alanya'da değişim ve yenilik şart“

ALTİD Başkanı Sili 'Müze ve Ören Yerlerinin Yaşam Alanına Dönüştürülmesi' projesinin Alanya'da uygulanabilir olduğunu söyledi

- Yasin ARAZ GEÇTİĞİMİZ günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Müze ve Ören Yerlerinin Yaşam Alanına Dönüştürülmesi Projesi"nin genişletilmesiyle ilgili açıklamalar yapılmıştı. Alanya'da turizmcileri heyecanlandıran projeyle müze ile turizme açık tarihi ve kültürel alanlara sinema, kafe, restoran gibi işletmeler kazandırılarak sosyal hayatı arttıracak ve turizme hareket katacak çalışmaların yapılması hedefleniyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, projenin ABD ve Avrupa'da birçok örnekleri olduğunu söyledi. Projenin Alanya'da da uygulanabilir olduğunu belirten Sili, "Projeyi son derece olumlu buluyorum. Dünyanın birçok noktasında ABD'den Avrupa'ya kadar gezdiğim müzelerde zaten aynı sistem uygulanıyor. Yurtdışındaki ülkeler öncelikle ve özellikle kendi ülkelerinin vatandaşlarını bu projeye dahil edebilmek adına çalışmaları çok daha görsel ve çekici hale getiriyor. Bu müzeler ve tarihi yerler önümüzdeki ay yayınlanacak olan raporumda görülecek. Alanya'da müze ve kaleye girişlerde yüzde 15'lik bir azalma var. Bu olumsuz durumu aşmak adına farklı çalışmalar ya da küçük dokunuşlarla müze ve örenyerlerinin daha çekici hale getirilmesinin olumlu olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

24 Tem 2014 - 09:40 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber