Alanya'ya bir müjde daha

26 Kasım 2016'da Yeni Alanya'nın Polonya'dan duyurduğu 'Katowice-Alanya' direkt uçuş planlamasına ilişkin müjde geldi. Polonya'nın en büyük tur operatörü Wezyr, 5 Haziran'da GZP'ye charter seferlerine başlayacak

POLONYA'NIN başkenti Varşova'da 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen TT Warsaw Fuarı'na katılan Yeni Alanya Muhabiri Yasin Araz'ın 'Polonya morali' başlığıyla müjdelediği Wezyr Holidays aracılığıyla düzenlenecek Polonya-Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) seferleri için tarih verildi. Wezyr Holidays Genel Direktörü Kaan Ergün'ün Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamaların ardından merakla beklenen seferlerden ilki FreeBird'e ait Boeing 737-800 tipi 189 kişilik uçaklarla 5 Haziran'da gerçekleşecek. Bu uçuş, Polonya'dan GZP'ye gerçekleşen ilk sefer olma özelliği de taşıyacak.
'UÇUŞ SAYISINI TALEP BELİRLEYECEK'
Konuyla ilgili konuşan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Wezyr Holidays, 5 Haziran'da Polonya'nın Katowice Havalimanı'ndan GZP'ye nihayet beklenen uçuşları gerçekleştirecek. Olaki yeterli sayıya ulaşılamazsa bu uçuş 12 Haziran'da kesin olarak sayıya bakılmaksızın gerçekleştirilecek ve Ekim ayının ortalarına kadar devam edecek. İlk kez bu uçuşlar yapılacak ve ilk olması dolayısıyla temkinli uçuşlar olacak. Belirtilen bu süre içerisinde 18 uçuş planlanıyor" diye konuştu.
'POLONYA'DA ALANYA 1 NUMARA'
Alanya'nın Polonya'da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Dahaoğlu "Alanya, Polonya'da ciddi ilgi görüyor. Son dönemde yaşanan olumsuzluklar bizleri geri itse de bu tür gelişmeler Türkiye'nin ve Alanya'nın yeniden oyuna dahil olduğunu gösteriyor. İlk kez bir firma Polonya'dan GZP'ye uçacak. GZP her geçen gün elimizi güçlendiriyor. Bu gelişmeler daha fazla ülkeden daha fazla firmayı bize çekecek. Antalya'ya da uçmaya devam edecekler, GZP yeni bir nokta oluyor onlar için. Eğer talep olursa uçuş sayıları artacaktır ve seneye de devam edebilmesi için referans olacaktır. Bu firmalara sahip çıkmalıyız" dedi. 
İLK SİNYAL POLONYA'DA VERİLMİŞTİ
Dünyanın en büyük şirketlerinden olan OTI Grubu'nun Polonya firması konumundaki Wezyr Holidays'in Wezyr Holidays Genel Direktörü Kaan Ergün, Polonya'da Yeni Alanya'ya şu açıklamayı yapmıştı: "GZP'ye sefer düzenleme konusu uzun zamandır gündemimizde. Hatta 2016'da bu çok istediğimiz bir şeydi. En azından 4 ya da 5 uçak indirmek istiyorduk. Konjonktürde programların çok stabil olmadığı, sezon içerisinde birçok değişikliğe açık olan bir durumda bunu gündemimize alamadık. 2017 için GZP'ye sefer düzenlemeyi planlıyoruz. Coral Wezyr olarak Polonya'daki turist sayımızla GZP'ye haftada 4-5 uçak indirebilecek gücü kendimizde görüyoruz." 
Yine OTI Grubu'na ait Coral Travel ise Rusya'dan GZP'ye direkt seferlere geçtiğimiz ay başlamıştı.

22 May 2017 - 23:01 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber