'Alanya güvenli şehir'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) davetlisi olarak tatile gelen Hollandalı gazeteciler Egbert Jan Riethof ve Ank Herstel izlenimlerini paylaştı

- Erkan UYSAL 
ALANYA
Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) davetlisi olarak gelen Hollandalı gazeteciler Egbert Jan Riethof ve Ank Herstel izlenimlerini paylaştı. Hollanda'da Türklerin çok sevildiğini belirten Riethof, Türkiye'de yaşayanların çok arkadaş canlısı olduğunu söyledi.
Riethof, "Alanya'ya geldik. Çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. İnsanları, denizi, güneşi ve güzel manzaraları görmek için Alanya'ya geldik" dedi.
'TÜRKİYE'YE GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Türkiye'nin Hollanda'da önceki yıllardaki ve şu anki imajıyla ilgili soruyu da cevaplayan Riethof, "Hollanda'dan baktığımız zaman bizim dibimizde, Belçika'da da olaylar oldu. Türkiye'de de olaylar olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Bu bizim Türkiye'ye gitmememiz için herhangi bir korku yaratmadı. Bu Türkiye'yi, Türk insanının arkadaş, dost canlısı olduğunu bilen hiçbir Hollandalı için bir korku nedeni değil. Dibimizde Belçika'da da aynı olay oldu. Biz Türkiye'ye gelmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
'HİÇBİR SORUN YAŞAMIYORUM'
Herstel de, "Kendimi güvenli, huzurlu ve rahat hissediyorum. Herhangi bir sorun hissetmiyor, yaşamıyorum. Dünyanın çeşitli yerleriyle Alanya'yı karşılaştırdığımız zaman buranın deniz ve güneşinin yanında kültürü var. Bu kültürü de öğrendiğimiz, bu kültürdeki farklılıkları da gördüğümüz zaman daha güzel oluyor. Bunların ikisini bir arada görme imkanımız oluyor. Deniz, kum, güneş ve kültür Alanya'da bir arada" diye konuştu.

19 May 2016 - 16:19 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber