Alanya'da turizmci heyecanlı

Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Rusya ile pasaportsuz seyahat için müzakerelere yeniden başlayacağız" açıklaması turizmciyi heyecanlandırdı: Çavuşoğlu devredeyse hayal değil. Gerçekleşirse Alanya'yı uçurur

Yasin ARAZ 

TÜRKİYE, ülkeler arası seyahati kolaylaştırmak için vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkeler arasına yenilerini eklemeyi hedefliyor. Bu bağlamda, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rusya ile pasaportsuz seyahat açıklaması geldi. Rusya ile uçak hadisesi olmadan önce iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz bir şekilde sadece kimlikle giriş-çıkış yapabilmeleri için epeyce görüştüklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu "Epey mesafe kat etmiştik. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan gelebilmeleri için, havalimanlarında kimliklerin okunabileceği cihazları kuruyoruz. Bu konudaki görüşmelerimizi yeniden başlatacağız" dedi.
'SON ZAMANLARIN EN GÜZEL HABERİ'
Çavuşoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu "Türkiye şu an referanduma kilitlenmişken Türkiye aleyhine Avrupa'da yürütülen karalama kampanyaları turizmi çok olumsuz etkiledi. Rusya ile turizmi canlandırmak adına Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun attığı bu adım son derece önemli. Türkiye turizmi Rusya'dan gelecek misafirlerin sayısına göre kendisini ayakta tutabilecek. Rus misafirlerin buraya gelmesi çok önemli. Zaten talep bugüne kadarki en yüksek oranlara çıkmışken, pasaportsuz seyahatin gerçekleşmesi tek kelimeyle bizi uçurur. Bunun etkilerini Ukrayna'da gördük" diye konuştu.
'YAPARSA ÇAVUŞOĞLU YAPAR'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, Rusya ile pasaportsuz seyahat görüşmelerinin yeniden başlayacak oluşunun son derece sevindirici olduğunu söyledi. Çavuşoğlu'nun turizmi destekleyen çalışmalarının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Dahaoğlu "Turizmde böyle güzel haberlere ihtiyaç var. Her iki tarafın da kazanacağı bir sezon olması en büyük temenni. Bu yıl Rusya'dan hedef 4 milyon turistti. Eğer pasaportsuz seyahat hayata geçerse, bu yılki Rus turist hedefimiz çok rahat bir şekilde 5 milyona yükseltilir. Bu misafirlerin de Alanya'ya en az 2 milyonunu alırız. Rusya'dan gerçekleşecek direkt Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) uçuşlarıyla fazlası bile gelebilir. Bunlar artık hayal değil. Bakanımız Çavuşoğlu da inatçıdır, kafasına koyduğunda yapar. En kısa zamanda bu yönde hayırlı haberleri bekliyoruz. Sayın Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

'Rusya ile müzakereler başlıyor'

27 Mar 2017 - 23:26 - Turizm


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ali - once yaz turizmini bir düzeltind ekış turişzmi orda kalsın turzimde çalışanalr aç kalıyor hep işveren destek çıkıyorlar ama işçicye birşey yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 23:26

Çorum Haber