Turizm sükunet ister…

ŞİMDİ

artık her şey bir kenara bırakılacak.

Ülkenin bacasız sanayisi turizm önemsenecek.

Turizmde yüz binlerce kişi işsiz, aşsız.

Milyonlarca aile bireyleri sosyal çöküntü içerisinde.

Turizm de ekonomik sıkıntı ülke yaşamını olumsuz etkilemekte.

Görünenler ve yaşananlar gün gibi ortada.

Turizmin planını, politikasını ve yaşamını yönetenler kimlerdir?

Bunların mesleki eğitimleri, kültürleri, bilgileri nelerdir?

Sektör yatırımcılarının olumlu olumsuz katkıları ne boyuttadır?

İşletme, pazarlama ve hizmet standardına etkileri nedir?

2000’li yıllardan sonra dağıtılan tahsisler, yatırım teşvikleri ile işletmelerin bir anda mantar gibi bitmesi arz talep dengesinin bozulmasına neden olmuş, pazarlama ve fiyat politikalarının düşmesine neden olmuştur.

Hükümet ve Bakanlık turizm politikaları, turizm sektör temsilcileri tarafından çeşitli toplantı ve raporlarda ifade edilmesine rağmen gözardı edilmiş olması bugünlere gelinmesine neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hala daha uluslararası platformlarda kendini eğitememesi, profesyonelleşememesi ülkesel bazda tanıtımda yeteri kadar başarılı olamamasına neden olmuştur.

Ülkenin uzun yıllar terör ile mücadelesinde turizm sektörüne ve turistlere bir zarar gelmemesi uluslararası arenada dahi anlatılamamıştır.

Bugün ise Ortadoğu’daki savaşın, kıyı turizm bölgelerinden binlerce kilometre uzakta olduğu, tatilcilerin ise en az Avrupa ülkeleri kadar güvende olduğu yabancı kamuoyuna anlatılamamıştır.

Şimdi ise referandumdan sonra kurulacak yeni kabine değişikliğinde Kültür ve Turizm Bakanı’nın artık siyasetçi yerine sektörde deneyimli, eğitimli ve tecrübeli bir kişi olmasının tercih edilmesi sağlanmalıdır.

Şimdi artık turizmin sükunete, ülkenin refaha, huzura kavuşma zamanıdır.

Güvenlik düzeyi ön planda olmalı, sektörün çalışanlarının hizmet standartlarının yükseltilmesi için tesis içi eğitimlerin yenilenmesi gerekir.

Sezon içerisinde ise hijyen, sağlık, gıda ve Bakanlık sınıflandırma çalışmalarının sık aralıklarda yapılması hedeflenmelidir.

Turizm merkezleri arasında trafik kazalarını önlemek için de sık sık trafik kontrollerinin yapılması, sürücülerin de trafik kurallarına uyması, önlemleri alması gerekmektedir

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Turgay Alp - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber