Yerli twitter 'Finkafe' faaliyete başladı

Donanım ve yazılım açısından Türk mühendislerinin ürünü olan "finkafe" kullanıma açıldı. Başlangıçta 5 bin üyeye ulaşan sosyal medya platformu, kasım sonuna kadar 100 bin kişiyi hedefliyor

YERLİ 'TWİTTER' GELİYOR
Yerli girişimcilerin, yerli yazılımla ürettikleri finkafe'nin, sunucular yurt içinde bulunduğu için güvenlik açısından daha tercih edilir olacağı belirtiliyor. Patformun kullanıcıları, 20 farklı konu başlığından istediğini seçerek, ilgili paylaşımları görebiliyor. Kullanıcılar, platformu kullanan tanıdıklarıyla "whatsapp"ta olduğu gibi anlık yazışmalar gerçekleştirebiliyor. Karakter sayısı açısından Twitter'dan daha geniş imkanlar sunan platformda 1 milyon kullanıcı aynı anda ve 280 karaktere kadar ileti paylaşabiliyor.
"1 MİLYON KİŞİ AYNI ANDA PAYLAŞIM YAPABİLECEK"
Mobifin Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, finkafe'de her türlü iletinin paylaşılabileceği bir ana platformun yanı sıra 20 farklı konu başlığını içeren mikroblogların da yer aldığını söyledi. Ünver, 1 milyon kişinin aynı anda paylaşım yapabilecek bir altyapıya ulaştıklarını belirterek, "Hedefimiz bölge ülkelerine de finkafe'yi yaygınlaştırmak. Türkiye'nin sosyal medya ağı olmamız nedeniyle ilgi çok yüksek" dedi. Ünver, uzun vadeli hedeflerinin ise Türkiye'nin kendi mail ağını kurmak olduğunu bunun için de 200 milyon dolarlık bütçesi olan bir 'server' tarlası oluşturacaklarını söyledi.
"TÜRK YAZILIMCILARI İLE GURUR DUYMALIYIZ"
Kullanıcıların, istedikleri alanlara göre söz konusu konu başlıklarıyla ilgili iletide bulunabileceğini anlatan Ünver, bunun kullanıcılara ilgi alanları dışındaki iletilerle karşılaşmamaları gibi bir kolaylık sağladığını dile getirdi. Ünver, "Biz 20 mikroblogu tek bir yere entegre ettik. Bu teknik açıdan çok ciddi bir algoritma ve bu anlamda Türk yazılımcıları ile gurur duymalıyız" diye konuştu.
"ÜLKENİN REKLAMDAN 80 MİLYON LİRA KAYBI VAR"
Altyapıda birden fazla sunucunun kullanıldığını dile getiren Ünver, bunların da tamamen yerli olduğunun altını çizdi. Ünver, bunun hem güvenlik açısından hem de hakaret ve kötü söylemde bulunanların tespiti açısından önemine işaret etti. Ünver, platformda 1 milyon kişinin aynı anda ileti paylaşabildiğini ve hiçbir şekilde donma, sistemden atma gibi sorunların yaşanmadığını kaydetti. Firmalarının yurt içinde yerleşik olması nedeniyle kurumlar vergisine de tabi olduğunu vurgulayan Ünver, "Twitter'ın 2013 yılında Türkiye üzerinden 400 milyon dolar reklam geliri elde ettiğinden söz ediliyor. Kurumlar vergisi açısından baktığınız zaman 80 milyon lira dolayında ülkenin kaybı var. Burası hem bu ülkeye vergi ödeyecek hem sunucuları yurt içinde hem de kimse Türkiye'nin aleyhine toplum mühendisliği yapamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

28 Eki 2016 - 15:47 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber