WhatsApp'ın yeni durum özelliği yayınlandı!

WhatsApp'ta uzun zamandır beklenen yeni durum özelliği nihayet yayınlandı. Yeni güncelleme ile birlikte 24 saat içinde silinecek fotoğraf, video ve GIF'lerden oluşan durum paylaşılabiliyor

DÜNYANIN en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a beklenen özellik sonunda geldi. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız haberde, WhatsApp'taki durum özelliğinin Snapchat benzeri olacağını ifade etmiştik. 'İşte, Okulda, Müsait, Meşgul' vb. klasik durumları elden geçirecek olan WhatsApp'ın, 24 saat içinde silinecek fotoğraf, video ve GIF paylaşma özelliği getireceğini duyurmuştuk. İşte söz konusu güncelleme bugün yayınlandı ve WhatsApp'ın klasik durum özelliği değişti. İlk durum paylaşımı WhatsApp tarafından yapıldı ve yeni özelliğin nasıl kullanılacağı aktarıldı. Tıpkı Instagram'daki hikaye (stories) özelliği gibi WhatsApp'ın durum özelliğinde de 24 saat içinde silinebilen fotoğraf, video ve GIF'ler paylaşılabiliyor. Böylece mevcut durumunuz yazıyla değil, takipçilerinize görsel bir şekilde anlatılmış oluyor. Paylaştığınız fotoğrafları düzenlemek ve emoji, yazı vs. eklemek de yine sizin elinizde. Yeni özelliğin en güzel yanı ise gizlilik kontrolü. Paylaştığınız durumları kimin görmesini, kimin görmemesini istiyorsanız düzenleyebiliyorsunuz. WhatsApp'ta yeni durum paylaşımı yapmak için durum bölümün girip, ekranın üstündeki yuvarlak butona basmanız gerekiyor. Sonra ister anlık görüntüyü, ister arşivinizdeki görüntüyü paylaşabiliyorsunuz. Bildiğimiz üzere Facebook, bünyesinde olan tüm sosyal medya platformlarına Snapchat özellikleri getiriyor. Instagram'daki hikayeler özelliği ve WhatsApp'ın yeni durum özelliği birebir Snapchat mantığında yapılan yenilikler. Facebook'un benzer özelliği Messenger'da da kullanacağı tahmin ediliyor. (Yenişafak)

24 Şub 2017 - 11:04 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber