WhatsApp kullanıcılarını şoke edecek haber

Geçtiğimiz aylarda Android ve iOS platformlarına ücretsiz sesli arama özelliğini getiren WhatsApp, dolaylı yollardan faturanızı şişirebilir

ANDROİD ve iPhone'lara ücretsiz sesli arama özelliği getiren WhatspApp hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. 800 Milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ın ücretsiz uygulamasının internet kullanımını gözle görülür oranda artırdığı ve bunun kullanıcıların faturalarına yansıdığı belirtiliyor.

Bu uygulama ile sesli arama yapmanın kullanıcılara maddi zarar verebileceğini iddia eden AndroidPit'in hazırladığı rapora göre, WhatsApp üzerinden sesli arama yapan kişiler yaptıkları aramaların her dakikası için 1.3Mb internet kullanıyor.

WhatsApp üzerinden yapılan aramalarda 3G ve 4G bağlantısı kullanan kişilerin kısa sürede kotalarını doldurduğuna dikkat çeken rapor, bu durumun farkında olmayan pek çok kullanıcının ay sonunda yüksek faturalar ödemek zorunda kaldığını belirtiyor.

WHATSAPP ÜCRETLİ MODELE Mİ GEÇİYOR?

WhatsApp'ın kullanıma sunduğu özelliği hali hazırda Skype gibi birçok uygulama sağlıyordu. Çoğunluğu ücretli olan bu uygulamaların WhatsApp'ın bu hamlesinin ardından sıkıntılı günler yaşaması bekleniyor.

WhatsApp'ın bu hamlesinin ardından uygulamanın uzun vadede ücretli modele geçebileceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda 19 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınan uygulamanın böyle bir hamlesinin ardından ciddi bir kullanıcı kaybı yaşayabileceği düşünülüyor.

13 May 2015 - 22:32 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber