Teknoloji devi bombayı patlattı! Dünya şokta

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un BlackBerry'i satın aldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. BlackBerry hisseleri bu gelişme sonrası 'uçarken' Kanadalı üretici BlackBerry'den ise konuya ilişkin açıklama geldi

GÜNEY

Kore merkezli teknoloji deviSamsung'un BlackBerry'i satın aldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. BlackBerry hisseleri bu gelişme sonrası 'uçarken' Kanadalı üretici BlackBerry'den ise konuya ilişkin açıklama geldi.

Reuters'ın Samsung'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre şirket 7.45 milyar doları gözden çıkararak BlackBerry'nin patentlerini bünyesine katmayı planlıyor.TEKLİF GELDİ HİSSE FİYATLARI ARTTIBlackBerry için hisse başına 13.35 dolar ila 15.49 dolar arası bir fiyat öneren Samsung'un bu teklifi sonrası BlackBerry'nin hisseleri değer kazanırken, gelişmenin kamuoyunca duyulmasıyla BlackBerry hisseleri yüzde 30 oranında değer kazandı.BLACKBERRY: BÖYLE BİR ŞEY YOKKanada’nın bir süredir mali krizde olan akıllı telefon üreticisi Blackberry ise şirketin Samsung tarafından satın alındığına dair çıkan haberleri yalanladı.Blackberry’den yapılan yazılı açıklamada, “Firmamız, Samsung ile satışa ilişkin görüşmeler yapmamaktadır. Blackberry, söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorumda bulunmak niyetinde de değildir” ifadesi kullanıldı.

15 Oca 2015 - 09:59 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber